23948sdkhjf

Vejdirektoratet ramt af hærværk ved ny omfartsvej

Hærværksmænd lader hånt om trafiksikkerheden på veje ved Næstved
”Det er heldigvis sjældent, vi rammes af hærværk. Folk er generelt meget bevidste om, at vore afspærringer og markeringer er med til at sikre trafiksikkerhed. Ved Herlufsholm har vi nu oplevet hærværk på samme strækninger gennem flere måneder. Det er ganske unikt”.

Jacob Pryds Winkel, projektleder ved Vejdirektoratet, forsøger forgæves at finde mening i de anslag, som indtil videre ukendte gerningsmænd har gjort mod bomme og afspærringer nord for Næstved. Vejdirektoratet har fuld gang i anlæg af den syv kilometer lange Næstved Nordlig Omfartsvej, som skal forbedre forholdene for den regionale trafik og det lokale trafikmiljø i Næstved by.

Specielt to steder inden for kort afstand generes Vejdirektoratets arbejde imidlertid konstant af nye hærværk mod vejafmærkningen. Både skilte, advarselslys og bomme ødelægges. Jacob Pryds Winkel vurderer, at der indtil videre er ødelagt for mindst 50.000 kr., samtidig med at trafiksikkerheden gentagne gange har været bragt i fare.

Tjek morgen og aften

”Vi tjekker afmærkningerne hver morgen og aften, foruden naturligvis, når vore folk kommer forbi i løbet af dagen. Vi har simpelthen en fast kontrol, der holder øje med, at afmærkningerne er i orden. Der kan jo ske uheld, hvis for eksempel en entreprenørmaskine kommer til at ramme en afmærkning. I stor stil er det imidlertid personer, der rammer afmærkningerne”, konstaterer projektlederen.

Hærværkene har hovedsagelig ramt en afspærring, hvor Vejdirektoratet har opsat en bom, som låses ved hjælp af en kæde. Den samme kæde er klippet over med solidt værktøj den enegang efter den anden, og selve bommen er bøjet flere gange. I lige så høj grad har hærværksmændene kik på en afspærring på Gammel Skovridervej ikke langt fra Herlufsholm Kostskole.

”Vi bruger nogle Hoffmann-klodser med både skilt- og lysmarkering, som sidder på kraftige 4x4 pæle. Senest er en af pælene simpelthen knækket over og advarselslamperne pillet ned og smidt ind i skoven, hvor vore folk så kunne finde dem”, siger Jacob Pryds Winkel.

Nødvendigt at afspærre

”Hvis nogen er utilfredse med vore afmærkninger, kan man jo bare henvende sig, så vi kan få en snak om det. Vi laver jo ikke markeringerne for at genere folk. I forbindelse med anlægget af Næstved Nordlig Omfartsvej har det været nødvendigt at afspærre udvalgte veje for at øge trafiksikkerheden ved at adskille bløde og hårde trafikanter. Det er især nødvendigt, når de store arbejdsmaskiner kører frem og tilbage med store mængder materialer, der skal bruges for at kunne bygge vejen og de tilhørende broer”, forklarer projektleder Jacob Pryds Winkel.

Vejdirektoratet har nu fundet det nødvendigt at melde de gentagne anslag til politiet, og Jacob Pryds Winkel oplyser, at man overvejer at opsætte overvågning for at undgå fremtidige tilfælde af hærværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268