23948sdkhjf

Et wakeup-call for Københavns Kommune

Kommunens nye tilfredshedsundersøgelse er ikke til at tage fejl af. Sagsbehandlingstiden på byggesager halter voldsomt, skriver formanden for Dansk Byggeri Hovedstaden
I Københavns Kommune har man gennemført en kundetilfredshedsundersøgelse af byggesagsbehandlingen i kommunen. Og svarene er ikke til at tage fejl af.

42 procent af deltagerne er utilfredse med byggesagsbehandlingen. Derfor er det om sider gået op for kommunen, at der brug for bedre rådgivning og mere dialog mellem borgere, virksomheder og kommunen.

For med 1.000 nye borgere om måneden i København er det altafgørende, at byggesagsbehandlingen ikke bliver en langtrukken bureaukratisk proces, der sætter en kæp i hjulet på nybyggeri og bygningsrenovering og dermed væksten i regionen.

I Danmarks andenstørste by, Aarhus, er det lykkedes at kravle 16 pladser op på Dansk Byggeris liste over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark fra en 65. plads til en 49. plads.

Københavns Kommune har derimod ikke rykket sig, og befinder sig stadig på en trist 90. plads, som den ottende mindst erhvervsvenlige kommune i Danmark. Og den placering er ingen fejl set fra virksomhedernes side. Deres erfaring er, at blandt andet sagsbehandlingstiden i Københavns Kommune ofte er lang og bureaukratisk.

Selvom København som hovedstad og naturligt vækstcenter kan tiltrække arbejdspladser og virksomheder, så er det stadig vigtigt, at kommunen formår at være attraktiv over for erhvervslivet. Og det gælder blandt andet byggesagsbehandlingen, der heldigvis nu får kommunens opmærksomhed.

Den åbenhed, som Københavns Kommune har udvist med offentliggørelsen af undersøgelsen, viser, at den ser problemerne i øjnene og er villige til at forbedre sig.

Derfor håber jeg også, at den får held med at forbedre kvaliteten af byggesagsbehandlingen til gavn for både borgere og virksomheder.

I Dansk Byggeri stiller vi os i hvert fald gerne til rådighed som samarbejdspartner, så der kan sikres en positiv udvikling på området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109