23948sdkhjf

3F: Grøn omstilling skaber masser af job

3F’s grønne tænketank fremlagde i går en rapport, der med 32 konkrete anbefalinger vil fremme den grønne omstilling
Den grønne omstilling giver tusindvis af nye job.

Derfor skal regeringen ikke sætte foden på bremsen men i stedet på speederen, så Danmark kan være på forkant med udviklingen og dermed blive vækstcenter inden for viden, teknologi og produktion.

Det er konklusionen fra fagforbundet 3F’s grønne tænketank, der med 32 konkrete anbefalinger vil skabe 55.000 midlertidige job om året over en fem-årig periode, der vil resultere i 15.000 permanente job - hovedparten af dem vil komme uden for de store byer.

Omstilling drives nedefra

Formand for tænketanken er bestyrelsesformand og tidligere Dong Energy-chef Anders Eldrup. Sammen med en række ledende erhvervsfolk og forskere har han set nærmere på, hvilke politiske rammer, der skal til for at fremme den grønne omstilling.

”Det bliver mere og mere tydeligt, at den grønne omstilling skal drives nedefra og op. Ikke at det er ubetydeligt, hvad der bliver besluttet på klimatopmødet i Paris, men det er tydeligt, at det er nedefra hos markedets aktører, det her begynder. Derfor er det interessant, at et fagforbund som 3F nu kaster sig ind i arbejdet”, siger Anders Eldrup.

En af anbefalingerne fra 3F er, at der opføres tolv mindre eller seks store bioraffinaderier. Det vil ifølge 3F betyde, at der over de næste 15 år skabes op mod 25.000 nye arbejdspladser, hvoraf 20.000 vil være i landdistrikterne.

”Vælger man den grønne omstilling, vil det have stor effekt i forhold til at rette det skæve Danmark op, da det i høj grad vil skabe beskæftigelse ude i landdistrikterne”, siger Anders Eldrup.

Dumt og dyrt

Rapporten fra 3F’s tænketank går stik imod Venstre-regeringens foreløbige udmeldinger på klimaområdet.

For nylig slog energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) fast, at de hidtidige mål på klima- og energiområdet skader Danmarks konkurrenceevne og vil koste job.

Det mener enhedslistens klimaordfører Søren Egge Rasmussen er helt forkert.

”Rapporten fra 3F viser at det er tusindvis af arbejdspladser i den grønne omstilling af energiforsyningen og det understreger hvor dumt og dyrt det er, at klimaministeren dumstædigt holder fast på sine påstande om at ambitiøs energipolitik koster arbejdspladser”, siger han.

Læs mere: " Tænketank vil sætte gang i renovering ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131