23948sdkhjf

Skibakken på Amager Bakke bliver en realitet

Millioner fra Nordea-fonden sikrer den sidste del af økonomien i skibakkeprojektet på toppen af Amagers kommende forbrændingsanlæg.
Amager Bakke – med skibakke, klatrevæg, grønne løbelandskaber og café – bliver en realitet.

Det står klart, efter Nordea-fondens tilsagn om økonomisk støtte til projektet med 9,7 mio. kroner, skriver Building Supply.

Det samlede budget for projektet er 82,4 mio. kroner, og da det økonomiske mål nu er nået, kan alle dele i projektet realiseres.

”Med Nordea-fondens støtte runder vi én af projektets vigtigste milepæle indtil nu. Vi glæder os til at samarbejde med fonden og de øvrige bidragsydere om at realisere et fantastisk projekt til glæde for borgere og tilrejsende til København”, siger Patrik Gustavsson, der er projektansvarlig for det rekreative område på Amager Bakke.

Hos Nordea-fonden betegner direktør Henrik Lehmann Andersen Amager Bakke som et visionært og innovativt eksempel på, hvordan man kan skabe rekreative tilbud i fremtidens storbyer

”Det er ret vildt, at man midt i en flad storby snart kan stå på ski, løbe bjergløb eller tage en mountainbiketur i nye højder. Hele året rundt, og på en helt almindelig hverdag. Det vil inspirere endnu flere danskere til at få mere sved på panden og vind i håret”, siger han.

Indvies i 2017

Første spadestik til Amager Bakke blev taget i marts 2013, og anlægget indvies i 2017. ARC er bygherre på projektet, som er tegnet af Bjarke Ingels Group.

Det rekreative område kommer blandt andet til at bestå af 11.000 kvm skibakke med tre pister, en 85 meter høj klatrevæg, crossfit-område, skilegeplads, café, skilift, løbestier og omklædningsfaciliteter.

ARCs fem ejerkommuner støtter etableringen af det rekreative med 42,2 mio. kroner. Resten af midlerne kommer fra Fonden R98, A.P. Møller Fonden, Lokale- og Anlægsfonden og Nordea-fonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125