23948sdkhjf

Erhvervslivet glæder sig til at få blødt vand

Det hårde vand giver store ekstraudgifter for virksomhederne
Taster Wine i Brøndby er en af Skandinaviens største virksomheder inden for vin og spiritus med blandt andet eget tapperi.

Her giver det hårde vand i hovedstadsområdet udfordringer og ekstra omkostninger. Derfor glæder ejendomsinspektør Finn Hagen sig over, at Brøndby Kommune har besluttet, at vandværksvandet skal blødgøres - og at Hofor nu sætter gang i ombygning af vandværket i Brøndbyvester, så vandet gøres blødere.

Virksomheden bruger dagligt omkring 30 kubikmeter vand, og en stor del opvarmes. Det giver kalkaflejringer, som betyder, at varmevekslere skal afsyres.

”Vi bruger mange penge på grund af det hårde vand til rengøring, til salt, til kemikalier, til ekstra service, til egen afkalkning. Hvor meget tror jeg såmænd ikke vi ved. Det er jo foranstaltninger, som simpelthen er nødvendige. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at det bliver en fordel for os, og vi glæder os over, at processen nu sættes i gang”, siger han.

Finn Hagen understreger, at man ikke har lavet regnestykker på, hvad man kan spare. Selv om vandet bliver dyrere, 1,80 kroner pr. kubikmeter, siger Hofor, er han ikke i tvivl om, at virksomheden kan spare.

”Men lad os vende tilbage om et par år, så kan vi lave regnestykket”, siger han.

Ekstra arbejde og udgifter

Også Birthe Skands, direktør i det lille bryggeri Skands, glæder sig. På bryggeriet bruger man fire gange så meget vand som tilgår brygget, ikke mindst til køling. Således skal bryggeriets pladekølere afsyres hver tredje måned på grund af kalken.

”Kalken er en stor udfordring for vores proces og udstyr, men til gengæld er kalken nødvendig i øllet”, siger hun og understreger, at det springende punkt er prisen.

Inden beslutningen om at sætte processen i gang med at gøre vandet blødere, har Hofor gennemført en kvalitativ undersøgelse blandt nogle af Brøndbys store vandforbrugere.

Udsagnene er ikke til at tage fejl af. Det kalkholdige vand giver ekstra udgifter og ekstra arbejde.

”Der bruges hurtigt et par timer om dagen” til arbejde som følge af kalken i vandet, siger en repræsentant fra et af de store boligselskaber i Brøndby, mens et hotel beretter om stort afkalkningsarbejde på fliser og toiletcisterne, der løber.

Læs også: " Første skridt til at gøre vandet blødt i hovedstadsområdet ".
Læs mere om: vand
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109