23948sdkhjf

Skole bliver omdannet til bevægelseshus

Vester Hæsinge på Midtfyn har modtaget støtte til at omdanne skole til aktivitets- og bevægelseshus
Vester Hæsinge i Faaborg-Midtfyn Kommune har fået støtte fra Lokale og Anlægsfonden, Faaborg Midtfyn Kommune, Realdania, KEN Fonden samt lokale borgere og virksomheder til at omdanne sin tidligere folkeskole til et moderne aktivitets-, bevægelses-, kultur og medborgerhus

”Det er fantastisk, at vi er nået hertil. Det tager altid længere tid, end man tror at få alle aftaler på plads med arkitekter, rådgivere og kommune, men nu er vi der”, siger Laurits Knudsen, der er formand for X-Huset, som huset kommer til at hedde.

Kontrakten er indgået med arkitektfirmaet Mutopia, København, der har udarbejdet vinderforslaget til Det Nye X-Hus.

Mutopia skal sammen med ingeniørfirmaet OBH-gruppen stå for projektering, udbud og byggeledelse af projektet. Desuden har X-Hus-ledelsen tilknyttet Arne Brunholm Byggerådgivning, som bygherrerådgiver.

”Inden udgangen af 2015 er vi klar til at sende projektet i udbud. Projektet bliver udbudt i fagentrepriser, og vi håber at mange af de lokale håndværkere byder ind på at deltage i opførelsen af Det Nye X-Hus”, siger Laurits Knudsen.

Markant glasbygning

Opførslen af Det Nye X-Hus betyder, at en stor del af den tidligere skole i Vester Hæsinge ombygges og blandt andet får en ny og ret markant glasbygning.

Når dørene slås op sidst i 2016, er det til nogle helt nye rammer under overskriften “Landsbyens dagligstue”. Nok den største “dagligstue” på Fyn, hvor glasbygningen bliver på 250 kvm.

I alt omfatter projektet 2.000 kvm, der indrettes med moderne faciliteter til store og små møder og aktiviteter til lokalområdets mange foreninger, festlokaler, idræt, åbne værksteder, lokalhistorisk arkiv mv.

Det Nye X-Hus er en del af Lokale og Anlægsfondens særlige indsats med at udvikle eksempler på ny brug af lukkede folkeskolebygninger.

Planerne for omdannelsen af de gamle skolebygninger og de forbedrede forhold for X-Husets brugere er udført i samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, de lokale brugere og arkitekterne fra Mutopia.

Efterfølgende støttede Lokale og Anlægsfonden etableringen af det nye X-Hus med tre mio. kroner. Projektet støttes herudover af Faaborg Midtfyn med godt 1,6 mio. kroner, og Realdania med næsten to mio kroner.

Hertil kommer støtte fra KEN Fonden, egne midler og støtte fra lokale borgere og virksomheder.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141