23948sdkhjf

Kan Building Green speede den grønne omstilling op?

Byggeriets Frontløbere indenfor bæredygtighed og vilje til energioptimering samles i næste uge på den populære messe i København
Når man kigger på programmet for næste uges Building Green-messe i Forum i København, kan det næsten undre, at der ikke er afsat flere dage.

Der bliver nemlig nok at snakke om i løbet af onsdag og torsdag, den 28.-29. oktober, når en bred del af bygge- og anlægsbranchen møder (grønne) leverandører og producenter af energioptimerende tiltag og produkter.

Building Green har i løbet af få år udviklet sig til en af de absolut mest populære og trendsættende begivenheder i bygge- og energibranchen herhjemme.

Vigtige spørgsmål

Det afspejler sig også på listen af oplægsholdere, der består af vidende og prominente branchenavne - og en enkelt transport- og bygningsminister.

Vanen tro er messen delt op i en konferencedel og en seminar-del, så muligheden for at målrette sin dialog med det mange udstillere og paneldeltagere bliver optimal.

Navne som Tine Hegli, arkitekt hos den norske superstjernetegnestue Snøhetta, Kasper Guldager, direktør i GXN samt partner Signe Kongebro, HLA, kommer forbi, suppleret af blandt andre Gyrithe Saltorp fra Bygningsstyrelsen, Steffen Gøth, direktør i Cowi, Mia Manghezi fra Lejerbo og Bjarne Hammer, stiftende partner hos tegnestuen Schmidt hammer lassen.

Emnerne bliver mange og vil søge at indkredse spørgsmål som ”Er vækst og bæredygtighed modsætninger - eller kan de gå hånd i hånd?” og ”hvordan kan vi på tværs af byggeriets værdikæde være mere værdiskabende - og på sigt mere bæredygtige?”.

Monopoldebat

Torsdag vil det grønne monopol spørge, om grønt stadig er det nye sort. Her er der lagt op til debat om en række dilemmaer, kendte og nye, og udfordringer i tilknytning til byggeerhvervets og bygningers rolle i den grønne omstilling, herunder et øget fokus på bæredygtighed og omstilling af vores energiforsyning.

Monopoldeltagere er blandt andre tidligere bygningsminister Martin Lidegaard (Rad.), Jens Joel (S), Tom Saxlund, områdedirektør i Nykredit, Bent Madsen, adm. direktør i Danmark Almene Boliger samt Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Og så er det næsten overflødigt at sige, at Lene Espersen, adm. direktør i Danske Ark, også kommer forbi, hvor hun formentlig i vanlig energisk og lidt utålmodig stil vil spørge, hvorfor den grønne omstilling, socialt, økonomisk og miljømæssigt, gør så langsomt.

Hun mener ikke overraskende, at det stærke internationale navn, som dansk arkitektur har, bør bruges til at accelerere den grønne omstilling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299