23948sdkhjf

Minister skal forsvare nedskæringer

Socialdemokratiet mener ikke, der er sammenhæng mellem forårets arbejdsmiljøaftale og regeringens planlagte nedskæringer i Arbejdstilsynet
Regeringens ønske om nedskæringer i Arbejdstilsynets bemanding hænger ikke sammen med udviklingen i arbejdsskader og ulykker.

Det mener Lennart Damsbo-Andersen, socialdemokratisk medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Han har derfor kaldt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i samråd om regeringens ønske om at nedlægge 140 stillinger i Arbejdstilsynet. På samrådet skal ministeren redegøre for hvilke tendenser i udviklingen i antallet af arbejdsskader og ulykker der gør, at det er muligt at reducere bemandingen i Arbejdstilsynet. Ministeren skal desuden forklare, hvordan de bebudede nedskæringer hænger sammen med forårets politiske arbejdsmiljøaftale om en forbedret indsats mod nedslidning, arbejdsulykker og dårligt psykisk arbejdsmiljø frem mod 2020.

”Hvis vi skal have et ordentligt arbejdstilsyn i Danmark, så nytter det ikke, at man med mellemrum barberer Arbejdstilsynet ned. Det får vi ikke et godt arbejdsmiljø af. For eksempel er der inden for byggeriet et stigende antal ulykker og arbejdsskader, så derfor er det afgørende, at Arbejdstilsynet er rustet til de vigtige tilsyn”, siger han.

Midlertidige bevillinger

Arbejdstilsynet har de seneste år fået en række midlertidige bevillinger.

Skiftende flertal i Folketinget har tidligere fundet de penge, der kom til at mangle for at opretholde Arbejdstilsynets aktiviteter. Det skete for eksempel sidste år, da SR-regeringen sammen med SF og Enhedslisten fandt 77 mio. kroner i Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse for at kunne fastholde tæt på uændrede bevillinger til Arbejdstilsynet i 2016. Men med regeringens finanslovsforslag for 2016 er der lagt op til, at Arbejdstilsynets budget skrumper med 20 procent frem mod 2017 og det kan betyde, at tilsynet allerede ved årsskiftet skal afskedige medarbejdere.

”Det er vigtigt, at der stadig er fokus på området - også selv om der sidder nogle i Finansministeriet, der ikke mener, at der skal afsættes tilstrækkelige midler til at opretholde indsatsen”, siger Lennart Damsbo-Andersen.

Samrådet er åbent for alle og afholdes tirsdag den 10. november 2015, kl. 14.30 i vær. 2-080 på Christiansborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.39