23948sdkhjf

Mangfoldigheden er en del af dna’et

Enemærke & Petersen hædret med Aarhus Kommunes integrationspris
Det ligger som en så integreret del af virksomhedens dna at være mangfoldig, at direktør Anette Storm blev overrasket, da hun erfarede, at Enemærke & Petersen var indstillet til at modtage Aarhus Kommunes integrationspris på grund af en ekstraordinær indsats for at inddrage beboere og skabe nye job i forbindelse med store renoveringsprojekter i kommunen.

Nu har Anette Storm, direktør i E&P Vest, sikkert vænnet sig til det, idet virksomheden ikke bare blev indstillet og nomineret til prisen, men faktisk ved en sammenkomst på Aarhus Rådhus også er blevet tildelt prisen for 2015.

”Det er vi naturligvis meget stolte over. Vi har en vision om at være en bemærkelsesværdig virksomhed med tryk på værdighed. Og værdighed er vigtig, når vi taler om integration, mangfoldighed eller medborgerskab”, siger Anette Storm.

Skal bedømmes på faglighed

”Vi er rummelige, men vi tænker ikke over, hvor medarbejderne kommer fra og ser ikke på farve eller køn. Jeg vil ikke bedømmes på mit køn. Jeg vil bedømmes på min faglighed. Det er ikke anderledes for vores håndværkere. Vi har medarbejdere fra Elfenbenskysten, Syrien, Tyrkiet, Jylland, Somalia, Irak, Iran, Rumænien og Filippinerne og måske andre steder. Der er medarbejdere som er adopteret, nogle har boet i Danmark hele deres liv andre er kommet senere. Fælles for dem alle er, at de bidrager og er stolte af det gode håndværk”, siger Anette Storm.

Hun understreger, at mangfoldighedspolitik og socialt ansvar også handler om danske unge, som har behov for at få en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet og har behov for, at der bliver sat rammer for dem for at leve op til de forventninger, som virksomheder har - og som måske også har behov for at blive hjulpet på benene igen, hvis de snubler lidt.

”Vores erfaring er, at det er omsorg for den enkelte medarbejder klart at fortælle, hvad virksomheden forventer af en. Kun ved at have de dygtigste medarbejdere, kan vi levere den gode og aftalte kvalitet”, siger Anette Storm.

Tre firmaer fortjener ros

Enemærke & Petersen vandt årets pris foran to andre nominerede, JKT Gulve og fodboldklubben AGF.

”Enemærke & Petersen gør et fantastisk flot arbejde for at involvere beboerne i et område som Rosenhøj. De skaber jobmuligheder for de lokale, der måske ikke tidligere har fået fodfæste på arbejdsmarkedet. Samtidig åbner de op for uddannelsesmuligheder i form af lære- og praktikpladser for unge mennesker af anden etnisk baggrund, som kan have svært ved at få disse pladser andre steder. Men alle tre nominerede gør det rigtig godt, og fortjener stor ros og anerkendelse”, lød det fra Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) efter ceremonien i byrådssalen.

I alt har E&P haft 30 pladsmænd igennem på renoveringsprojekterne i Aarhus. Flere af dem er siden kommet i lære.

Prisen er stiftet af Aarhus Byråd med det formål at hædre aarhusianske virksomheder, som har ydet en særlig indsats for at styrke etniske minoriteters beskæftigelsessituation – eller som har gjort sig særlig bemærket i holdningen til integration på arbejdspladsen. Integrationsprisen kan også tildeles enkeltpersoner, som enten har gjort en ekstraordinær indsats for andre eller for selv at blive integreret.

Fakta
Det er i år 12. gang, Aarhus Kommune uddeler sin integrationspris. Tidligere er prisen gået til:
2014 Virksomhedsskolen, Aarhus Havn
2013 Kantinen på VIA University College
2012 International Community
2011 O.N.E. Aarhus
2010 Thipak
2009 ISS Jobudviklingscenter
2008 Unge 4 Unge
2007 Malerfirmaet Erling Skovsgaard
2005-06 Malerfirmaet Helge og Michael Jørgensen
2004 Varehuset Bilka Tilst
2003 Østjyllands Postcenter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142