23948sdkhjf

Frederikssund Kommune har overtaget gadebelysningen fra Dong Energy

Kommunen vil reducere udgifterne til gadebelysningen og samtidig opnå et mindre el-forbrug
Frederikssund Kommune har pr 1. juli 2015 overtaget gadebelysningen fra Dong Energy, som hidtil har ejet og drevet de omkring 9.000 gadelamper i kommunen.

Det sker for at reducere udgifterne til gadebelysningen, og samtidig opnå et mindre el-forbrug.

Frederikssund Kommune analyserede sidste år udgifterne til driften af gadebelysningen i kommunen. Det stod da klart at der var store besparelse at hente ved at overtage opgaven fra Dong.

”Vi arbejder løbende med at reducere kommunens udgifter, og i dette tilfælde var der ingen tvivl om at det var en god idé at overtage driften af gadebelysningen fra Dong. På både kort og lang sigt er der klare miljømæssige og økonomiske fordele”, siger Tina Tving Stauning (S), der er formand for Teknisk Udvalg, til kommunens hjemmeside.

Energivenlig belysning

Forudsætningen for miljøoptimeringen og besparelsen er blandt andet, at der igangsættes en omfattende renovering af gadebelysningen. Omkring 3.000 armaturer udskiftes, og arbejdet starter allerede i sidste halvdel af 2015.

”I Teknisk Udvalg har vi været ude om aftenen og besigtige forskellige typer af belysning. Det er vigtigt for os at tekniske fordele, design, miljøfordele og selvfølgelig økonomi går hånd i hånd, så vi får den helt rigtige gadebelysning i Frederikssund Kommune”, siger Tina Tving Stauning.

Opgaven har nu været i udbud, og det ligger fast at de nye armaturer vil anvende væsentlig mindre energi, og dermed have en mindre miljøbelastning.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109