23948sdkhjf

Håndværkere skal ombygge bibliotek til flygtningeboliger

Det tidligere Kværndrup Bibliotek skal nu ombygges til flygtningeboliger, og byggevirksomhederne, der skal stå for de forskellige arbejder, er fundet
For at gøre plads til kommunens flygtninge har Faaborg-Midtfyn Kommune blandt andet besluttet at etablere midlertidige boliger i det tidligere Kværndrup Bibliotek, som har stået tomt gennem en længere periode.

I den forbindelse har fem fagentrepriser været ude i indbudt licitation. En udbudsform, som kommunen gør stor brug af.

”Alle kommunens byggeprojekter bliver udbudt sådan”, siger Anders Snitkjær, projektleder i afdelingen Kommunale Bygninger under Faaborg-Midtfyn Kommune og påpeger, at der fra politisk side er et stort ønske om at tilgodese mindre lokale virksomheder.

Blandt de fire til fem indbudte virksomheder på hver fagentreprise er vinderne nu fundet, og arbejderne, der dækker etablering af cirka 25 værelser fordelt på tre etager foruden køkken, vaskerum og opholdsrum på hver etage, skal være færdige i marts.

I alt er der tale om 700 etagekvm, som skal ombygges, og arbejderne har samlet en værdi af 4,3 mio. kroner, som finansieres af det særtilskud, kommunen får på integrationsområdet i 2016.

”Udlændingestyrelsen vil gerne have det færdigt så hurtigt som muligt, men der er selvfølgelig noget tørretid, når man begynder at male og spartle”, siger Anders Snitkjær.

Roser til kommune

Hos konstruktørfirmaet Runøe & Teil, der har vundet murer- og tømrerentreprisen, sætter man stor pris på kommunens udbudsform.

”Det gør, at vi får mulighed for at byde ind på mere”, siger Mikkel Runøe, medejer i virksomheden.

Han roser Faaborg-Midtfyn Kommunes liste, hvor byggevirksomheder kan melde ind, hvilke typer af opgaver - også størrelsesmæssigt -, de kan udføre, så kommunen ved, hvem, der kan indbydes til specifikke projekter.

For Runøe & Teil’s vedkommende laves der alt fra udskiftning af lister til entrepriser på op til to-tre mio. kroner, oplyser Mikkel Runøe.

Speciel opgave

Virksomheden er gået i gang med deres arbejder på Kværndrup Bibliotek, som blandt andet dækker udskiftning af vinduer, så der kan komme redningsåbninger, ovenlysvinduer på første sal, skillerum, udskiftning af gulvbelægninger og ny loftbeklædning.

”Opgaven er selvfølgelig lidt speciel, fordi der er tale om flygtningeboliger, men selve arbejdet, der skal laves er noget, vi har lavet før, så det er ikke i sig selv specielt”, siger han og oplyser, at der har været en del bevågenhed - også blandt de lokale i området.

Virksomheden vil have mellem to og seks mand på opgaven, fortæller han og oplyser, at entreprisen har en værdi af 800.000 kroner.

”Det er en god solid opgave. Der er meget tømrerarbejde i, og for os er det en rimelig stor opgave”, siger Mikkel Runøe.

Fagentrepriserne
ABA (automatisk brandalarmanlæg): JKL
El: Broby EL
Maler: Svanninge Malerforretning
Murer-tømrer: Runøe & Teil
VVS: Midtfyns VVS og Smedie
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11