23948sdkhjf

NCC bygger Aarhus Universitets laboratorium

Aarhus Universitet skal have et nyt laboratorium, og opgaven med at bygge bliver lagt i hænderne på NCC Construction
NCC Construction skal stå for alle råhus- og landskabsarbejder ved opførelsen af Aarhus Universitets nye laboratoriebygning. NCC’s samlede kontraktsum lyder på 175 mio. kroner.

Den nye laboratoriebygning skal både rumme laboratorier til medicinsk forskning og undervisning og vil dermed bidrage til at styrke universitetets position blandt Europas førende universiteter.

NCC er nu i færd med at etablere fundamentet til den spritnye laboratoriebygning.

NCC har stor erfaring med at bygge uddannelsesinstitutioner, senest blandt andet DTU Kemi, Århus Statsgymnasium og UCC i Carlsberg Byen.

”Det er et spændende byggeri, som vi er glade for at være en del af. Vi ser frem til at bringe vores ekspertise på uddannelsesområdet i spil og derved være med til at udvikle Aarhus Universitet, så studie- og forskningsmiljøet bliver endnu mere attraktivt”, siger produktionsdirektør i NCC Building, Aage Ulrich Simonsen.

Styrker universitet

Knap 300 ansatte vil få deres daglige gang i den seks-etagers bygning på universitetets Faculty of Health. Det samlede areal vil løbe op i godt 15.000 kvm.

”Den nye laboratoriebygning bliver vigtig for Aarhus Universitets udvikling, og specielt for den forskning der går ud på at forstå menneskets sygdomme som Alzheimers sygdom og cancer. Der bliver opført en fleksibel bygning med forbedrede laboratorier, som indbyder til øget samarbejde og styrket forskning, så vi kan blive endnu bedre til at forstå og dermed også behandle menneskets sygdomme”, fastslår leder af Institut for Biomedicin, Thomas G. Jensen, og fortsætter:

”Dermed bliver bygningen også et super attraktivt miljø for udenlandske forskere, som kan være med til at sikre vores position blandt Europas førende universiteter. Vi glæder os til det færdige resultat.”

Sigh

Fakta om laboratoriebyggeriet
Bygherre: Bygningsstyrelsen
Byggeleder, arkitekt og totalrådgiver: Cubo Arkitekter A/S
Entreprenør: NCC Constructions Danmark A/S
Byggeriet forventes endeligt afsluttet i foråret 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172