23948sdkhjf

Aarhus Universitet køber det tidligere Aarhus Kommunehospital

Salget af tidligere hospital indbringer Region Midtjylland 807,5 mio. kroner, mens Aarhus Universitet får mulighed for at bygge ud
Region Midtjylland har solgt det tidligere Århus Kommunehospital i centrum af Aarhus til Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (Feas).

Salget indbringer regionen 807,5 mio. kroner, og på grunden vil Feas nu i samarbejde med Aarhus Universitet opføre et nyt campusområde på 110.000 kvm.

Det oplyser Region Midtjylland på sin hjemmeside.

”For præcis et år siden solgte Region Midtjylland det tidligere Amtssygehus på Tage Hansens Gade til Aarhus Kommune for 400 mio. kr. og en stor grund i Skejby. Nu er turen kommet til det tidligere kommunehospital på Nørrebrogade. Med den nye handel er vi et syvmileskridt nærmere målet om at kunne lægge den anseelige sum, der er regionens del af de nye sygehusbyggerier”, siger formand for Region Midtjylland Bent Hansen (S) til regionens hjemmeside.

Feas er et datterselskab under Aarhus Universitets Forskningsfond, som siden etableringen i 1987 har været med i udviklingen af campusområdet i Aarhus.

Vil samle aktiviteter

Selskabet ejer i dag 115.000 kvm i Aarhus, og med de nye 110.000 kvm får Aarhus Universitet nu mulighed for at samle og styrke en række af sine forskningsaktiviteter.

”Med overtagelsen får Aarhus Universitet unikke rammer for at udbygge og fastholde sin stærke position som en by-integreret campus. Det giver på lang sigt muligheder for at fortsætte udviklingen af et forsknings- og undervisningsmiljø af høj international klasse”, udtaler rektor Brian Bech Nielsen.

Aftalen er ifølge Region Midtjylland betinget af godkendelse i både universitetets bestyrelse og Folketingets Finansudvalg. Regionsrådet skal godkende aftalen i denne måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125