23948sdkhjf

Brand lukker hver fjerde virksomhed

Udgifter for fem mio. kroner ved brand lukker 25 procent af ramte virksomheder - manglende viden øger risikoen
Forsikringsselskaberne registrerer årligt 70.000 brande. Hos Dansk Brandteknik skønner man dog, at det faktiske tal er langt over 100.000 brande hvert år.

Alene i erhvervslivet vurderes der at være omkring 60.000 brande om året, og det kan få fatale følger for virksomhederne. Hver fjerde virksomhed, der har haft omkostninger på mere end fem mio. kroner efter brand, lukker.

”Mange tusinde af de brande, vi ser, er i byggeriet, og rigtig mange af brandene, risikerer at ende som en økonomisk katastrofe for den enkelte virksomhed. Ganske enkelt fordi de ansatte ikke er blevet grundig informeret om brug af de enkelte brandslukkere”, siger direktør i Dansk Brandteknik Ralf Dujardin.

Koster tre mia. kroner om året

Danmark fik for nyligt en national brandforebyggelsesstrategi. Hos Forsikring & Pension, som er én af aktørerne bag strategien, understreger man, at virksomheder, der risikerer at lukke efter brand, lukker selv om de er forsikrede.

”Forsikringsselskaberne udbetaler hvert år omkring tre mia. kroner i erstatninger efter brand, og der er ingen tvivl om, at brande hvert år koster dansk erhvervsliv dyrt. Brændte virksomheder giver blandt andet tab af arbejdspladser og samfundet mister årligt mere end 2,7 mia. kroner ved brand”, siger Hans Reymann-Carlsen fra Forsikring & Pension.

CO2-slukker spreder branden

Ifølge Dansk Brandteknik opstår der hver dag 160 brande.

Hos 94 procent af virksomhederne er man uvidende om, at brande risikeres at spredes, hvis man benytter den røde CO2-slukker. Derfor anbefaler Ralf Dujardin andre mere effektive metoder:

”Den røde CO2-slukker indeholder kulsyre, som ikke slukke en brand, der er opstået i træ, papir, pap, som ofte findes på byggepladser. I stedet anbefaler vi pulverslukkere. Et alternativ er tæpper, men selvom pulverslukkeren laver noget svineri, er det klart den mest effektive, og den er nem at bruge, også for uøvede”, siger Ralf Dujardin.

Læs også: " Hurtig reaktion forhindrede tragedie ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14