23948sdkhjf

Varde Kommune omdanner materielgård til nyt boligområde

Varde Kommune har sat den 16.889 kvm store gamle materielgård på Lerpøtvej 8 til salg for anden gang
Den gamle materielgård i Varde er nu udbudt til salg.

Målet er, at der skabes et nyt attraktivt boligområde med familievenlige lejeboliger, der giver bosætningen endnu et skub fremad.

Og det fremhæves i udbuddet, at ”det er vigtigt, at området får en grøn profil, hvor udearealer og bygninger udgør et samlet hele, og hvor udearealerne bidrager til at skabe god trivsel for beboere i forskellige aldre” samt at ”byggeri på området forventes at have en høj arkitektonisk kvalitet, der er tilpasset områdets placering i byen samtidigt med, at det bidrager aktivt til hele byens fremtoning”.

”Varde Kommune lægger stor vægt på, at det nye projekt bidrager til Varde bys positive udvikling, og derfor har vi taget det utraditionelle skridt, at det ikke er prisen, men de konkrete planer for grunden, der vægter højest i bedømmelsen af de indkommende tilbud på grunden”, forklarer formand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad understreger han, at det som følge af kommunens vision ”Vi i naturen” har været helt naturligt også at tænke grønne arealer ind i forbindelse med det offentlige udbud uden forudgående prækvalifikation, hvor projektindhold vægtes med 70 procent og pris 30 procent.

Kvaliteten af projektets indhold vil blive bedømt af et fagligt kvalificeret udvalg bestående af borgmesteren, en repræsentant fra udvalget for Plan og Teknik samt to fra forvaltningen.

Det sker ud fra følgende vægtning: arealdisponering 30 procent, areal og sammensætning af boliger 30 procent, arkitektur 20 procent og udearealernes udformning 20 procent.

Køber ventes fundet i april

Materielgården har været til salg før, men dengang blev salgsprocessen stoppet, da det kneb med interessen. Siden er der kommet mere gang i økonomien, og derfor ventes det nu, at der vil være en større interesse, fortæller Preben Friis-Hauge.

Bud på grunden, hvor der i dag står flere rødstensbygninger opført, skal senest være kommunen i hænde den 15. februar 2016, og forventningen er, at byrådet vil behandle de indkomne tilbud den 5. april 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109