23948sdkhjf

Dansk og udenlandsk interesse for at tegne masterplan til ferieresort

Sønderborg Kommune har prækvalificeret tre teams til at komme med tilbud på udarbejdelsen af en masterplan og forundersøgelse for Nordals Feriecenter
Der er planer om et stort ferieresort på Nordals tæt på oplevelsesparken Danfoss Universe.

Projektet, der indebærer en marina med plads til 100 både, et op til 9.000 kvm stort indendørs og udendørs vandland, en campingplads med op til 220 pladser, 400 ferieboliger og to hoteller foruden etablering af en række retail- og rekreative faciliteter, er ét blandt 10 udvalgte i regeringens forsøgsordning, der giver tilladelse til at bygge tættere på kysten end planloven normalt tillader.

I forbindelse med projektet har Sønderborg Kommune sat jagten ind på rådgivere, der får mulighed for at give tilbud på udarbejdelsen af en masterplan og en forundersøgelse for projektet.

Og foruden engelsk-amerikanske Aecom Ltd., der på forhånd har modtaget meddelelse om prækvalifikation, tikkede der seks anmodninger ind og yderligere to teams er nu prækvalificeret, oplyser udviklingskonsulent i Sønderborg Kommune, Peter Mølgaard.

”Vi vil gerne også have et af de store internationale selskaber til at byde ind, så vi tog selv kontakt til Aecom for at høre, om de var interesseret. Det kan nemlig være svært for et projekt i Danmark at ramme de store spillere i udlandet. Derfor valgte vi den løsning”, forklarer han til Licitationen - Byggeriets Dagblad og oplyser, at de resterende to rådgiverteams er udvalgt, da de har dokumenteret erfaring fra andre lignende turistprojekter.

”Det, der sker nu, er, at de laver et tilbud, hvor de hver især kommer med første oplæg til, hvordan de vil løse opgaven. Når det bliver præsenteret, udvælges der en aktør, som får lov til at arbejde videre”, siger Peter Mølgaard.

Projekt til 1,3 mia. kroner

Udvælgelsen finder sted i starten af april 2016, og i medio august i år forventes der at foreligge en færdig masterplan, som skal bruges til at hente investorer ind til projektet, der er estimeret til at løbe op i mellem 1,1 og 1,3 mia. kroner, fortæller han.

Som det er nu, er budgettet langt fra hjemme, men det rokker ikke ved troen på en gennemførelse.

”Vi ser det som meget realistisk. De store pensionskasser er interesseret i nye projekter at investere i, som ikke er aktier”, siger Peter Mølgaard og fremhæver desuden det nye hotelbyggeri i Sønderborg, som man har fundet investorer til.

”Så det går vi også ud fra, at vi kan på det her projekt”, fortsætter han og understreger, at projektet ikke kun er vigtigt for Nordals. Det er vigtigt for hele kommunen.

Det forventes, at ferieresortet vil give 500-600 arbejdspladser og kunne tiltrække en halv mio. gæster om året, hvilket vil smitte positivt af på turistattraktioner og området som hele.

Har besøgene den gængse fordeling i området, vil 48 procent af turisterne være danske, 48 procent tyske og fire procent norske, svenske, hollandske og andre, fortæller han.

De prækvalificerede
Henning Larsen Architects i team med Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Orbicon A/S og Exometric ApS
White arkitekter A/S i team med WE Architecture ApS, SLA København, Sweco Danmark A/S, Kvist Consulting ApS og Hird og Ko ApS
Aecom Ltd. (London) i team med Hundsbæk & Henriksen A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203