23948sdkhjf

Fredericia er sikret mod oversvømmelse

Som en af de første kystnære bymidter i Danmark er Fredericia nu blevet sikret mod havvandsstigninger og stormflod
Lillebælt kan godt vise tænder, når det stormer. Men Fredericia nu blevet sikret mod havvandsstigninger og stormflodshændelser, som følger af de globale klimaforandringer.

Efter halvandet års arbejde er byudviklingsprojektet FredericiaC – Kanalbyen ved Lillebælt nu klar til indvie en 270 meter lang kanal og et landskabeligt dige omkring Fredericias gamle havn, der tilsammen sikrer både den nye bydel og Fredericias historiske bymidte mod havvandsstigninger og stormflodshændelser.

Indvies i næste uge

Indvielsen finder sted på mandag, hvorefter kanalen og diget er klar til at blive indtaget af sejlere, gående, løbere, skatere, cyklister og alle andre, der har lyst til bruge de nye byrum.

Frederiks Kanal, som den første kanal er døbt, er den første af tre kanaler i FredericiaC, der med inspiration fra historiske byplaner skal udvikle sig til en ny kanalbydel, der trækker Lillebælt helt ind i byen.

For at skabe et effektivt værn mod havvandsstigninger, der følger af de globale klimaforandringer, er kanalpromenaderne hævet til minimum 2,5 meter over dagligt vande.

På den måde kan beboere og virksomheder i FredericiaC få udsigt og adgang til vandet, uden risiko for oversvømmelser.

Omkring bunden af Gl. Havn har FredericiaC skabt et landskabeligt dige, der er bygget sammen med den nordlige kanalpromenade.

Toppen af diget er ligeledes 2,5 meter over dagligt vande og siderne er beplantet med træer og buske. Ramper og trapper gør det muligt for gående, cyklister og kørestolsbrugere at komme over digtet og ned til promenaden langs havnen.

Tilsammen beskytter diget og kanalen Fredericias historiske bymidte og de første etaper af den nye kanalby mod havvandsstigninger og stormflodshændelser.

Skabt som attraktion

”Vi har skabt Frederiks Kanal og klimatilpasningen omkring Gl. Havn fra starten af byudviklingen, fordi de både sammen og hver for sig er attraktioner, der er med til at gøre det interessant at investere, bosætte sig eller drive virksomhed i FredericiaC. Det ser ud til at have båret frugt”, siger Carsten Koch, bestyrelsesformand for FredericiaC.

Det første byggeri ud til kanalen – Frederikshuset – med boliger og kontor er ved at blive opført.

”Mere end 1.200 interesserede på vores boligliste vidner om, at der er mange, der gerne vil bo i den nye kanalby”, tilføjer Carsten Koch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141