23948sdkhjf

Et liv i broernes og stålets tjeneste

Broingeniør Kjeld Thomsen, ISC Rådgivende Ingeniører, fylder 80 år i dag
Kjeld Thomsen, bro- og stålkonstruktionsspecialist, direktør, civilingeniør Kjeld Thomsen, fylder 80 år i dag.

Kjeld Thomsen er stifter af ISC Rådgivende Ingeniører A/S, et af Danmarks store rådgiverfirmaer med afdelinger i København, Esbjerg, Kalundborg, Kolding, Ålborg og Viborg - samt Wellington, New Zealand.

Han blev cand. polyt. i 1960 fra Den polytekniske Læreanstalt (DTU) med speciale i brobygning og bærende konstruktioner. I 1966 blev han udnævnt til lektor med området stålkonstruktioner og brobygning og varetog undervisningen frem til 1976. I den periode gennemførte han en fornyelse inden for stålkonstruktioner og udgav et samlet moderne lærebogsværk i faget, blandt andet inspireret af en længere studierejse i USA i 1967.

Hans ingeniørvidenskabelige indsats på område blev i 1979 belønnet med professor A. Ostenfeldts guldmedalje.

Parallelt med forskning og undervisning virkede han fra 1960–67 som rådgivende ingeniør i Rambøll & Hannemann, blandt andet som projektleder for nogle af den tids største opgaver, nemlig opbygningen af Lindø Værft og jumbohangarerne i Københavns Lufthavn.

ISC har i de senere år arbejdet sig ind på markedet for motorvejsbroer, blandt andet en 200 meter motorvejsbro over Stigs Å i Jylland.

Dagens fødselar har stået i spidsen for flere store broprojekter baseret på innovativt design, som Europas største svingbro, Odins bro i Odense, indviet juni 2014 med et nyt koncept for rotationslejerne.

Kjeld Thomsen har en omfattende virksomhed som forfatter til lærebøger i faget stålkonstruktioner bag sig og har skrevet over 100 artikler til danske og internationale fagtidsskrifter.

De faglige aktiviteter suppleres med et aktivt sportsliv med tennis, sejlsport og alpint skiløb, helst med familien, der tæller hustru, fire børn, svigerbørn og 13 børnebørn.

kargaard
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109