23948sdkhjf

Leasingfirmaer styrker viden på Bauma-messe

Også finansieringsselskaber tager på udstillinger. Det er for at møde kunderne, men også for at samle viden om udviklingen på maskinområdet
De store udstillinger er ikke kun maskiner. Når de sælges, skal de jo oftest finansieres, og det foregår ofte med en skræddersyet leasingmodel. Og for at kunne yde den optimale service og have den fornødne viden på området, tager finansfolket også på udstilling, såsom den netop overståede Bauma i München.

Jyske Finans Erhverv er en af de firmaer, der var repræsenteret dernede, og finansiel rådgiver, Michael Jensen var behørigt imponeret.

”Jeg har selv en baggrund i maskinbranchen, så det er naturligvis interessant for mig at se, hvad der rører sig, men mere vigtigt er det, at vi følger med i, hvad der sker på udviklingsfronten, så vi bedre kan rådgive kunderne og kan kommunikere ud fra de samme forudsætninger”, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad, efter at vi traf ham på udstillingen.

”Det har været spændende at se de mange nyheder fra det store, kendte producenter, men også at se de fremad stormende mærker fra Kina. Endvidere var der på messen rig mulighed til at se traditionelle entreprenørmaskiner, kraner såvel mobil-, havne- og lastbilmonterede kraner samt trailere, bore- og underføringsudstyr og mineudstyr”, tilføjer han.

Næsten alle er der

En anden fordel ved udstillingen er, at man har en meget stor procentdel af de danske maskinsælgere på samme sted.

”Og her kan man så også møde en del af de kunder, der køber maskinerne, og det er både eksisterende kunder, og det er nye kunder”, siger han.

Han forklarer også at det er her, man kan høre om, hvem der måske er i gang med en større handel, måske blandt udlejningsvirksomhederne, og det er alt sammen noget, man kan samle op på, når man kommer hjem igen.

Michael Jensen mener, at cirka tre fjerdedele af de maskiner, der sælges i Danmark – inklusiv udlejningsmarkedet, sælges via en leasingmodel.

”Så markedet er jo ikke så lille endda, selvom vi er flere udbydere af leasing. Der er konkurrence på, så det er naturligvis med at være skarp på både priser og på service, og det mener vi, at vi er hos os,” siger han.

Han mener også at markedet præges af, at prisen for at låne penge er i en gunstig periode, og at det er med til at booste leasingmodellen.

”Det er de færreste, der bare hæver til en ny maskine på kassekreditten eller bankbogen. De fleste søger en leasingfinansieringsmodel, fordi den er billig i forhold til andre løsninger, og fordi den kan indrettes så fleksibelt, som det er tilfældet”, siger Michael Jensen.

Om de teknologiske landvindinger siger han:

”Jeg er ret overrasket over, hvor langt kineserne er kommet med deres maskiner. Der var på Bauma eksempler på, at kineserne er ved at komme efter det, og at de nu er der, hvor Korea var for blot få år siden”, siger han.

Jyske Finans
Selskabet blev etableret tilbage i 1959 under navnet A/S Jydsk-Fynsk Diskonteringsselskab. I løbet af en kortere årrække udviklede selskabet sig til at en af Danmarks største udbydere af bilfinansiering.
I 1986 blev A/S Jyske Leasing stiftet med det formål at levere skræddersyede finansieringsløsninger til erhvervslivet. De to selskaber blev i 1991 lagt sammen og kom i 2001 til at hedde Jyske Finans A/S.
I 2011 overtog selskabet de fremadrettede salgsaktiviteter i Finans Nord A/S samt billeasingselskabet Finans Nord Easyfleet A/S. Organisationen omfatter cirka og er 100 pct. ejet af Jyske Bank.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14