23948sdkhjf

Danske rådgivere tror på fremtiden

Privat marked giver rådgivende ingeniørvirksomheder tykkere ordrebøger
Der er god vækst i ordrebeholdningen hos de rådgivende ingeniørvirksomheder, og forventningerne til fremtiden er positive. Det viser en ny konjunkturmåling fra brancheorganisationen Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Det er især øst for Storebælt, at det ser positivt ud. Her forventer virksomheder, der beskæftiger 39 procent af branchens ansatte, en fremgang i ordrebeholdningen. Vest for Storebælt er tallet 29 procent.

”Der er et godt greb om opgaverne, om udviklingen og om det at drive en sund forretning. FRI-virksomhederne har større indtjening end en række andre virksomheder i byggeriet, og FRI-virksomhederne har demonstreret – senest med denne konjunkturmåling – at de håndterer at vokse og tilpasse sig i et marked, der er stærkt omskifteligt,” siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI.

Tal bekræfter tendens

Et kig på årsregnskabstallene i branchen bekræfter tendensen. I sidste uge offentliggjorde rådgivningsvirksomheden Niras rekordregnskab, og blandt andre Moe, Orbicon og OBH-Gruppen har også for nylig fremlagt årsregnskaber med fremgang på top- og bundlinje.

”Ordrebøgerne er igen blevet større. Så det ser ud til, at det skift, vi så i markedet i oktober sidste år, er blevet håndteret. Og det er blevet håndteret på en måde, hvor virksomhederne fortsat ser fremad”, siger Henrik Garver med henvisning til, at kombinationen af færre offentlige opgaver og flere private opgaver gav et dyk i ordebeholdningen og satte fokus på virksomhedernes kundestrategier.

Offentlig opbremsning

”Der var dengang – ligesom der er i de aktuelle april-konjunkturer – en opbremsning i de offentlige investeringer i byggeri og infrastruktur. Ligeledes har faldende oliepriser påvirket investeringslysten i store dele af energisektoren og dermed de arbejdsopgaver, som branchen tidligere havde inden for olie og energi. Alligevel er der i branchen en samlet fremgang. Fremgangen er blandt andet drevet af private investeringer inden for erhvervsbyggeri og boligbyggeri, der mere end kompenserer for nedgangen i det offentlige marked”, siger Henrik Garver.

Målingen fra FRI viser også, at virksomhederne inden for de kommende seks måneder forventer yderligere fremgang i såvel beskæftigelse som i ordrebeholdning.

Den er foretaget blandt medlemmer af FRI i perioden 10. marts til 4. april. 112 virksomheder deltog, og samlet repræsenterer de 87 procent af arbejdspladserne i branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126