23948sdkhjf

Nyt om navne

I dag nyheder fra Grundfos, Ærø Kommune og EKF - Danmarks Eksportkredit
Grundfos

Pumpekoncernen Grundfos har foretaget udnævnelser.

Henrik Falck, salgsdirektør for Building Services VVS hos pumpekoncernen Grundfos DK A/S, udnævnes til general manager for Grundfos’ salgsselskab i Schweiz og bliver samtidig en del af Grundfos DACH Management Team, der supporterer salgsorganisationerne i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Henrik Falck er uddannet inden for salg og økonomi og startede hos Grundfos i 1996. Han har været salgsdirektør for Building Services VVS siden 1. november 2014. Her fik han samtidig et udvidet nordisk ansvar som key account manager på tværs af Grundfos-selskaberne i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Ansvaret omfattede pumpekoncernens top 25 distributionskunder i Europa.

Henrik Falck flytter til Schweiz med udgangen af juni måned.

Ny salgsdirektør bliver Brian Sørensen, der ligeledes overtager rollen som key account manager for den nordiske del af pumpekoncernens største distributionskunder i Europa.

Brian Sørensen startede hos Grundfos som produktionsingeniør i 2001. Efterfølgende har en række forskellige ansvarsområder inden for salg ført ham frem til den nuværende position som salgschef for Building Services VVS hos Grundfos DK A/S.

Ærø Kommune

Kirsten Johansen, 49 år, er ansat som erhvervs-, plan- og teknikdirektør i Ærø Kommune.

Hun er uddannet agronom i jordbrugsøkonomi fra Den kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (i dag Det Natur- og Biovidenskabelige Institut, Københavns Universitet) og har en diplomlederuddannelse fra Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK).

Kirsten Johansen kommer fra en stilling som kommunens tekniske chef, som hun har haft siden 2009. Tidligere – i forbindelse med sammenlægningen af Ærøs to kommuner i 2006 – blev Kirsten Johansen leder af teknisk afdeling i den nye, samlede kommune.

Kirsten Johansen er født og opvokset på Ærø og vendte i 1996 tilbage til øen som miljømedarbejder ved den daværende Ærøskøbning Kommune efter et par års ansættelse som kursusleder ved Bornholms Landøkonomiske Forening.

Med oprettelsen af stillingen som erhvervs-, plan- og teknikdirektør ønsker Ærø Kommune at vende øens faldende befolkningstal.

EKF - Danmarks Eksportkredit

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har udnævnt Christian Frigast til ny formand for EKF - Danmarks Eksportkredit.

Christian Frigast var i 1994 med til at stifte kapitalfonden Axcel, som han siden har været managing partner for. Forinden arbejdede han en årrække i finanskoncernen Nordea.

Christian Frigast sidder i bestyrelsen for Pandora, Nordic Waterproofing, Bestyrelsesforeningen og Danish Venture Capital and Private Equity Association (DVCA). Herudover har han som formand for den private forening Axcelfuture været med til at drive debatten om blandt andet finansiering af vækst for navnlig mindre og mellemstore virksomheder.

Ud over Christian Frigast har ministeren udnævnt Dorrit Vanglo, Flemming Aaskov Jørgensen, Karen Nielsen, Jørgen Skeel og Søren Østergaard Sørensen som medlemmer af EKF’s bestyrelse. Dorrit Vanglo er desuden udnævnt til posten som næstformand for bestyrelsen. Derudover har EKFs medarbejdere valgt Anna Marie Owie og Charlotte Hagen Simonsen som medarbejderrepræsentanter. EKFs nye bestyrelse begynder sit arbejde den 1. juli 2016.

EKF hjælper danske virksomheder frem i verden ved at gøre det attraktivt for udenlandske købere at lægge deres ordrer i Danmark og ved at sikre danske virksomheder mod de risici, der kan være ved at handle med andre lande. Bestyrelsens opgave er at varetage EKF Danmarks Eksportkredits overordnede og strategiske ledelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125