23948sdkhjf

Christiansen & Essenbæk går i gang med brorenovering

Belægningen og fugtisoleringen på Gl. Lillebæltsbroen skal udskiftes. Første etape af den opgave skal løses af sjællandsk entreprenør
En omfattende renovering af Gl. Lillebæltsbroen mellem Jylland og Fyn står for døren.

Det er brobelægningen og fugtisoleringen, som Vejdirektoratet nu udskifter i etaper. Trafikken og vejrliget har nemlig over tid slidt så meget, at det nu er tid.

”Belægningen og fugtisoleringen er 40 år gammel. Det er traditionel levetid. Derfor er det tid til at skifte den ud nu”, siger Christian Bugge Hansen, fagprojektleder hos Vejdirektoratet.

Han fortæller, at der i 2016 er tale om et pilotprojekt, som skal danne grundlag for et større renoveringsprojekt, der udføres i 2017 og 2018. Der er lavet målinger, og Vejdirektoratet har en god idé om, hvordan betonen under belægningen har det, men pilotprojektet skal være med til for alvor at afdække tilstanden, fortæller Christian Bugge Hansen og oplyser, at der ”nok bliver tale om et samlet udbud for 2017 og 2018”.

Udbuddet for arbejderne i 2016, som løber fra den 30. juni og forventes afsluttet 6. august, har det sjællandske entreprenørfirma Christiansen & Essenbæk vundet for en pris på lige godt 4,5 mio. kroner.

De skal arbejde på en strækning over 350 meter i retning mod Middelfart. Arbejdet opdeles i to etaper á cirka 175 meter og vil om muligt udføres 24 timer i døgnet syv dage om ugen.

Afhængig af vejret

Trafikken snævres ind til et smalt kørespor, og der vil derfor være spærret for brede køretøjer som lastbiler og busser, der ledes over Ny Lillebæltsbro via orienteringstavler.

Trafikken afvikles med signalregulering, og der vil være nedsat hastighed. I perioder vil der være totalspærring af broen, hvor trafikanter ledes hen over Ny Lillebæltsbro. Cyklister og fodgængere kan dog stadig passere.

”Vores firma udfører normalt ikke så mange broopgaver i Jylland og på Fyn, men det er godt at komme ud og se nogle andre ting også. Jeg kommer selv fra Fredericia, så jeg kender lokalområdet ganske godt. Efter en forhåbentlig velgennemført opgave kan jeg sagtens forestille mig, at vi byder på de næste renoveringsopgaver i 2017 og 2018 også”, har afdelingschef i Christiansen & Essenbæk, Teit Honoré, tidligere forklaret.

”Der bliver knald på derude, og vi er afhængige af godt sommervejr, for den nye belægning har kunststof øverst, som slet ikke kan tåle vand. Derfor har vi ikke råd til at spilde for mange dage på grund af regnvejr”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141