23948sdkhjf

Skattekontrol bør ikke give svedige håndflader

Regeringens skattelovråd bør også blive en løftestang for at lette nogle skattemæssige byrder for virksomhederne, mener organisationen
Skatteminister Karsten Lauritzens (V) nye skattelovråd bør også gøre op med en række byrder.

Det mener Håndværksrådet, der håber, at skattelovgivningen på sigt vil blive så enkelt, at virksomhederne ikke behøver at købe ekstern bistand på området.

Skatteministeren har nedsat skattelovrådet for at få belyst, om de nuværende skatteregler er enkle og tidssvarende. Formålet med rådets arbejde er, at få forenklet skattereglerne, så de ikke står i vejen for retssikkerheden for den enkelte borger og virksomhed.

Og det er tiltrængt, mener cheføkonom i Håndværksrådet, Lars Magnus Christensen.

"Skattelovgivningen er meget kompleks og virksomheder kan falde i ubevidst. Det er forbundet med byrder, at forstå, hvordan man gør tingene på den rigtige måde, og derfor er det vigtigt at ændre skattelovgivningen, så virksomhederne ikke snubler, men hvor det bliver mere klart og tydeligt", siger han.

Skattelovrådet er et fast stående udvalg, som blandt andet får til opgave at undersøge bestemte emner på skatteområdet efter anmodning fra skatteministeren. Rådet kan eksempelvis undersøge, om skattereglerne er tidssvarende og om de i tilstrækkelig grad tilgodeser borgere og virksomheder.

Men rådets arbejde bør også blive en løftestang for at komme af med nogle af virksomhedernes byrder, mener Lars Magnus Christensen.

"For de mindre håndværksvirksomheder er det ikke en spidskompetence, at lave et regnskab og derfor skulle det helst være sådan, at bliver man udtaget til kontrol, så får man ikke svedige håndflader. Vi kan kun bifalde, at man nedsætter det her råd", siger han.

Skattelovrådets første opgave bliver at se på, om de danske regler er tilstrækkeligt robuste til at forhindre grænseoverskridende skatteunddragelse gennem brug af skattelykonstruktioner.

Rådet består af en formand og seks faste medlemmer, som alle er enten juridiske eller økonomiske eksperter på skatte- og afgiftsområdet. De udpeges for en periode på fire år.
Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11