23948sdkhjf

Belysning øger sikkerhed i Helsingør

Området omkring kulturhuset Kulturværftet får system, som gør det nemt at overvåge og styre belysningen
Såkaldte intelligente produkter bliver ved med at udvikle sig, og det skaber hele tiden nye muligheder både derhjemme, i erhvervslivet og i det offentlige rum.

Det gælder også inden for gadebelysning, hvilket borgenre i Helsingør oplever byens kulturhus Kulturværftet, hvor der er opsat 31 nye gadelamper.

Med en ny og intelligent belysning kan et kontrolcenter hos Forsyning Helsingør regulere lysstyrken ud fra byens behov.

Den nye gadebelysning er med til at udsmykke den nye havnefront, øge komforten og sikkerheden, når mange færdes i området. Tilmed bringer det Helsingør helt i front blandt danske byer med opsætningen af intelligent belysning.

- Vores idé med projektet var at få mulighed for at ændre lysstyrken i området omkring Kulturværftet. Med de nye lamper og CityTouch-systemet kan vi nu skrue op og ned for vejbelysningen, når der er arrangementer i byen og derved forbedre sikkerhedsforholdene, siger Morten Brask Lauridsen, der er driftsingeniør hos Helsingør Kommune, i en pressemeddelelse.

Del af udvikling

De nye LED-gadelamper er en del af den byudvikling, der kaldes SmartCity, hvor byens veje de kommende år får mere intelligent udstyr.

Helsingør afprøver det nye lysstyringssystem, der er leveret af Philips Lighting som en del af den udvikling og gør det muligt at regulere, kontrollere og overvåge vejbelysningen fra en computer.

Samtidig giver opsætningen af de nye lamper og lysstyringssystemet store energibesparelser.

- Førhen kørte Forsyning Helsingør rundt manuelt og tjekkede, om alle lamper virkede, men det behøver man ikke mere med de nye lamper. Så der er besparelser at hente både på servicedelen og på energiforbruget, hvor der kan opnås en besparelse på 70 procent, udtaler Freddy Degn, der er senior key account manager hos Philips Lighting.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156