23948sdkhjf

Bølgetage er dominerende på danske boliger

Hver fjerde bolig er belagt med tagplader i fibercement
Bevæger man sig rundt i de danske boligkvarterer er der en overvejende sandsynlighed for at bølgetage i form af tagplader i fibercement dominerer billedet

Tal fra Danmarks Statistik, som Jysk Analyse og fibercementproducenten Cembrit har bearbejdet, viser at 41,4 procent af landets boliger eller 93 mio. kvm har tage bestående af de særlige bølgede tage.

Efter bølgetaget er det tegltage med en udbredelse på 26 procent, mens cementtagsten har en andel på 18,9 procent.

- I Danmark har vi en lang tradition for at anvende fibercement på vores tage. Det skyldes jo blandt andet, at det er et meget robust materiale, der kan modstå det danske klima med skiftevis tø og frost om vinteren. Derudover passer det godt til den minimalistiske danske byggestil, hvor enkelhed og lige linjer er i høj kurs, udtaler Cembrits adm. direktør, Mogens Fisker.

Særligt på boliger fra 1950’erne, 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne har fibercement været det altdominerende tagmateriale, men også efter årtusindskiftet har anvendelsen været stor.

Det skyldes, at taget ofte skiftes, når huset skifter ejere, og at nye ejere vælger samme type tag af respekt for husets oprindelige byggestil, vurderer Cembrit.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.984