23948sdkhjf

Aarsleff vinder havneudvidelse til en halv milliard

Fase 1 af Rønne Havns ambitiøse udvidelsesplan går nu i gang.

Den 17. oktober 2017 blev en skelsættende dag i Rønne Havns historie.

Her indgik havnens ledelse aftale med Per Aarsleff A/S om første fase af erhvervshavnens omfattende udvidelsesplan, der strækker sig helt frem til 2050.

Fase 1 af havneudvidelsen omfatter:

• Etablering af 1,1 kilometer stenmole.

• Minimum 300 meter ny kaj til henholdsvis krydstogtskibe og offshore-industri med tilhørende ro-ro-rampe.

• Udførelse af 150.000 kvadratmeter nyt bagareal.

• 650.000 kubikmeter uddybningsarbejde, så dybden i havnen bliver 10,5 meter.

Kontrakten til en halv milliard kroner er en totalentreprise, der udføres i samarbejde med Aarsleff-ejede VG Entreprenør A/S. Derudover står Rohde Nielsen A/S for uddybningsarbejdet, mens Sweco A/S er med som rådgiver.

- Fordi projektet udføres i totalentreprise, kan vi udnytte mange af koncernens kernekompetencer. For eksempel kajkonstruktioner og moler, men også i forbindelse med de afsluttende belægninger og installationerne til det nye havneareal, siger afdelingsingeniør i Anlæg & Byggeri hos Aarsleff, Rene Søndergaard, i en pressemeddelelse.

Fase 1 af havneudvidelsen, som nu bliver en realitet, forventes at få stor betydning for udviklingen på Bornholm:

- Det betyder, at Rønne Havn – ud over at kunne tage imod de helt store krydstogtskibe på cirka 350 meter – også får langt større mulighed for at positionere Bornholm som service- og installationsbase i forbindelse med at opgaverne ved de planlagte vindfelter i Østersøen udvikles, siger administrerende direktør Thomas Bendtsen fra Rønne Havn.

Den samlede havneudvidelse for Rønne Havn, "Masterplan 2050" ,er inddelt i fire faser, der forventes eksekveret i henholdsvis år 2020, 2030, 2040 og 2050.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11