23948sdkhjf

Danskerne har fået 11 milliarder kroner i Boligjob-fradrag

Siden 2015 er der foretaget 1,4 mio. Boligjob-indberetninger på de danske årsopgørelser. Stor succes, mener skatteministeren. Dyrt, svarer SF

Danskerne har med Boligjobordningen fået udskiftet vinduer, lavet nye køkkener og isoleret tag for et tocifret milliardbeløb siden 2015.

Det svarer til aflønning af omkring 11.000 håndværkere i et år. Ifølge helt nye tal fra Skatteministeriet er Boligjobordningen blevet indberettet på omkring 1,4 mio. danskeres årsopgørelser i årene 2015, 2016 og 2017. Det samlede beløb, som danskerne har fået i fradrag er omkring 11 mia. kr., viser tallene, der får skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at udnævne ordningen til at være en succeshistorie.

- Ud over at skabe aktivitet blandt håndværkere og i servicefagene har hundredtusindvis af danskere fået en økonomisk håndsrækning. Det, synes jeg godt, at vi på Christiansborg kan være ganske tilfredse med, siger han.

Udnytter fradraget
Konkret viser de nye tal, at fradraget er blevet indtastet på mere end 1,4 mio. årsopgørelser i perioden 2015-2017. I 2015 indberettede omkring 578.000 danskere fradrag, mens det i 2016 var omkring 423.000 danskere, der udnyttede muligheden for fradrag. I 2017 var der cirka 438.000 danskere, der indberettede Boligjob-fradraget. Der er dog ikke nødvendigvis tale om 1,4 mio. forskellige danskere, da der må forventes at være gengangere i perioden. Skatteværdien af det samlede fradragsbeløb er knap 3,2 mia. kr. Efter tilbageløb af moms og afgifter samt ændret adfærd skønnes Boligjobordningen at have kostet statskassen omkring 2,1 mia. kr. i 2015-2017.

Skoler i stedet
Det er for dyrt - og tiden er slet ikke til at bruge så mange penge på et sådant fradrag, mener SF’s skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen.

- Mange steder i landet nærmer vi os overophedning, der er gang i byggeriet og derfor synes vi, ordningen skal helt væk. Lige nu skal vi ikke sætte mere fut under kedlerne, siger hun.

Står det til SF skal pengene i stedet bruges andre steder.

- Vi vil hellere bruge dem på at forbedre indeklimaet på landets skoler, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Boligjobordningen

Boligjobordningen blev indført i 2011 som en foreløbig ordning. Ordningen er siden blevet ændret flere gange. I 2018 blev fradraget gjort permanent

Boligjobordningen indebærer, at der givet et ligningsmæssigt skattefradrag (for arbejdsløn) ved både service- og håndværksydelser op til et loft på henholdsvis 6.000 kr. og 12.000 kr.

Ordningen giver mulighed for at få fradrag for lønudgifter til serviceydelser såsom almindelig rengøring, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde.
Samtidig gives der fradrag for håndværksydelser som for eksempel udskiftning af ruder, vinduer og yderdøre, isolering af tag, gulv og ydervægge, tilslutning til bredbånd, samt udvendigt malerarbejde

Som en del af aftalen om Finansloven for 2018 blev det besluttet at udvide ordningen, så der fremadrettet også gives fradrag for lønudgifter til installation af tyverialarm
Kilde: Skatteministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.285