23948sdkhjf

Regeringen og DF afsætter kystmilliard

Pengene er afsat til fire strækninger, hvor staten siden 1983 har kystbeskyttet i samarbejde med kommunerne

 Fra 2020 ruller der næsten dobbelt så mange penge end hidtil ud til kystbeskyttelse af den jyske Vestkyst, som er Danmarks mest udsatte kyststrækning.

Regeringen og Dansk Folkeparti er med finansloven for 2019 blevet enige om at fordoble beløbet til kystbeskyttelse af de mest udsatte kyststrækninger i Danmark. Derfor afsættes der i alt 1,1 mia. kr. til kystbeskyttelse fra 2019 og fem år frem. Kystmilliarden skal sikre de mest udsatte dele af Danmarks kyster.

- I dag nedbryder havet hvert år flere meter af den centrale del af den jyske Vestkyst. Der er behov for denne store investering for at beskytte folks huse og hjem bag klitterne mod oversvømmelser. Med kystmilliarden kan borgerne føle sig trygge i lang tid fremover, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i forbindelse med præsentationen af finansloven,

De ekstra penge er afsat til de fire strækninger Lodbjerg-Nymindegab, Blåvand, Lønstrup og Skagen, hvor staten siden 1983 har kystbeskyttet i samarbejde med kommunerne i såkaldte fællesaftaler.

Tilskud til diger
Desuden er partierne blevet enige om at øge puljen, som kommuner og digelag kan søge til kystbeskyttelsesprojekter. Flere og flere kommuner udfordres af stigende vandstande og oversvømmelser. Derfor afsættes der en tilskudspulje til diger ved Vadehavet og kommunale helhedsløsninger. Puljen vil med næste års finanslov blive forhøjet med 20 mio. kr. fra 60,6 til 80,6 mio. kr.

Kommuner og digelag kan søge om del af den nye pulje, som kan bruges på delvis finansiering af diger ved Vadehavet og fælleskommunale helhedsløsninger. Der er 40,3 mio. kroner i både 2020 og 2021.

- Mange flere kommuner end de få, der er en del af fællesaftalerne, har udfordringer med havet. Derfor har det været centralt for Dansk Folkeparti, at staten træder til med ekstra midler. Med de initiativer, der kan sættes i værk med puljen, vil flere danskere kunne sove roligt om natten, og det er et skridt i den rigtige retning, siger miljøordfører fra Dansk Folkeparti Pia Adelsteen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141