23948sdkhjf

DHL river ned i lufthavn og bygger for en milliard

Med en investering på 1 milliard kroner rykker logistikgiganten DHL sine danske aktiviteter op i en helt ny liga.

Byggeriet af den 26.172 kvm store fragtterminal med kontorer på Kystvejen ved Københavns Lufthavn er samtidig DHLs største investering nogensinde i Danmark og Norden. 

- Vi starter med nedrivning af den nuværende bygning på grunden tidligt i 2020, siger Atli Einarsson, administrerende direktør for DHL Express i Danmark, til Licitationen og tilføjer, at den nye hub vil stå klar i 2023. 

Kan håndtere 37.000 pakker i timen

DHL milliardinvestering kommer til at få stor betydning for, hvor hurtigt logistikvirksomheden kan håndtere, levere og videresende pakkerne.

Med nye avancerede automatiseringsanlæg vil DHL fremover kunne håndtere knapt 37.000 pakker i timen døgnet rundt i den store fragtcentrel.

Derfor skal DHL Express forventeligt også ansætte 100 nye medarbejdere.

Hvem der kommer til at stå for det store byggeri kan DHL-direktøren ikke oplyse. Han kan dog fortælle, at 2019 kommer til at gå med planlægning og til at få de fornødne tilladelser. 

- Det er en massiv investering. Vi vil gøre det rigtigt, siger Atli Einarsson. 

Den kommende fragtterminal bliver placeret på en 43.116 kvm stor grund i lufthavnens østlige fragtområde, hvor der også arbejdes på at udvikle en helt ny Airport Business Park. 

DHL har købt grunden inklusiv bygning på den – kendt som Gate Gourmet-bygningen – som er nabo til selskabets eksisterende anlæg på Kystvejen.

I Danmark tog man desuden første spadestik til en ny terminal i Fredericia til mere end 100 mio. kroner. Den vil stå klar i begyndelsen af 2020.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079