23948sdkhjf

Falck rykker ud - A. Enggaard og PKA rykker ind

Nyt bolig- og erhvervsområde på vej til Aarhus

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionsselskabet PKA har købt Falckgården og den tilhørende grund på Trindsøvej i Aarhus. 

Her skal parterne efter planen udvikle et nyt blandet bolig- og erhvervsområde, der bliver en attraktiv og bynær del af det nye brokvarter langs Sørens Frichs Vej, fremgår det af en pressemeddelelse.

Bolig- og erhvervsområdet skal erstatte den nuværende Falckgård på den cirka 10.000 kvadratmeter store grund. 

- Vi er meget glade for, at vi med dette projekt i den indre del af kommunens nye brokvarter nu kommer til at involvere os endnu mere i den omfattende byudvikling langs åen, siger  afdelingschef i A. Enggaard, Jens Skinnebach.

- Byudvikling med fokus på byliv og bydele, der hænger sammen, er blevet en stor del af vores varemærke, og vi glæder os til endnu et samarbejde med kommunen om udvikling og ikke mindst til at bidrage med vores idéer og erfaring, fortsætter han. 

Også hos PKA glæder man sig over at blive en del af endnu et byomdannelsesprojekt i Aarhus.

- Vi har fulgt Aarhus Kommunes udviklingsplan for det nye brokvarter langs Søren Frichs Vej, og her kommer Falckgrunden til at blive en vigtig del af hele projektet i kraft af blandt andet den bynære placering. Derfor ser vi også på Falckgrunden en mulighed for at lave en attraktiv investering til vores medlemmer, ligesom det er tilfældet flere andre steder i Aarhus, hvor PKA gennem de seneste år også har investeret, siger ejendomschef Nikolaj Stampe

Den spæde start
Selvom Falckgården allerede nu er solgt til A. Enggaard og PKA er der et stykke vej, før området står klar som et nyt bolig- og erhvervsområde.

Det egentlige udviklingsarbejde er stadig i sin indledende fase, men forventningen er, at grunden kommer til at rumme et bebygget areal i omegnen af 20.000 til 25.000 etagekvadratmeter.

- Nu skal vi så i samarbejde med kommunen finde frem til den rette fordeling mellem forskellige boligtyper og byrum, men også mellem bolig og erhverv. Boliger kommer til at tegne sig for størstedelen af etagekvadratmeterne, mens fokus også bliver rettet mod at udnytte områdets attraktive placering tæt på midtbyen og tæt på åen bedst muligt samt ikke mindst på at binde området sammen med de øvrige projekter langs Søren Frichs Vej, siger Jens Skinnebach.

Indtil da forbliver sælgerne af grunden, Falck, på adressen – i et par år, mens udviklingsarbejdet går i gang. Falck sælger grunden, fordi virksomheden vil samle sine aktiviteter og ikke længere er ansvarlig for brandslukningen i området.

PKA og A. Enggaard arbejder sammen om flere byggeprojekter i Aarhus. Det gælder blandt andet i Ceresbyen, Skejby, Brabrand og senest det igangværende projekt ved Ringgadebroen og Godsbanen, der går under navnet Brokvarteret.

Der går dog nogle år, inden der tages det første spadestik på den nyerhvervede Falck-grund. A. Enggaard forventer, at byggeriet kan starte i 2021, hvor Falcks nuværende kontrakt på ambulancedriften udløber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095