23948sdkhjf

Unge håndværkere med succes i Rusland

Danske deltagerne rejser hjem fra VM i Skills med medaljer og store smil

- Det er mega fedt. Jeg er så mega glad. Det har virkelig været nervepirrende hele dagen, siger Nikolaj Skydsgaard Hansen.

Nikolaj Skydsgaard Hansen er i lære som murer hos HNN Byggefirma Videbæk Aps. Hans indsats gav ham en 9. plads og ikke mindst en Medallion of Excellence, som bliver givet til de deltagere, der scorer ekstraordinært mange point, men som ikke modtager guld, sølv eller bronze.

Der var over 1.300 deltagere fra flere end 60 nationer og regioner, som dystede i 56 forskellige fag under verdensmesterskaberne, og eleverne i den danske byggebranche gjorde det godt.

Steffen Slott Jørgensen, som er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann A/S, blev placeret som nummer 19, og flisemurer Samuel Birk Axelsen, som er ansat hos Kimbo A/S, kan tage hjem fra VM med en sjetteplads og også en Medallion of Excellence.

Brug for flere talenter
Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, glæder sig over, at bygge- og anlægsbranchen har så dygtige unge, der brænder for deres fag.

- At være kvalificeret til VM i Skills er en stor bedrift. Det er verdens dygtigste talenter, der stiller op i konkurrencen, så det er virkelig noget at være stolt af, siger Louise Pihl i en pressemeddelelse.

Hun mener, at konkurrencen er med til at sætte spotlight på de mange spændende erhvervsuddannelser.

- Verdensmesterskaberne er en god måde at vise, hvor dygtig man kan blive, hvis man virkelig brænder for sit fag. Jeg håber, at det er med til at vække interessen for de faglige uddannelser hos flere unge. Vi har brug for mange flere dygtige medarbejdere i branchen, siger Louise Pihl. I alt har 14 danske talenter kæmpet om at blive verdens bedste inden for deres fag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14