23948sdkhjf

Billedkunstner formgiver jysk P-hus

9.000 kvm parkeringshus bliver et kunstprojekt

Et nyt p-hus i Kanalbyen på Fredericias havnefront skal udsmykkes af billedkunstneren Kirstine Roepstorff, som efter 14 år i Berlin for nogle år siden er vendt hjem til sin barndomsegn ved Fredericia.

Det er Kanalbyen, Statens Kunstfond og p-husets bygherre, A. Enggaard A/S, som har bedt hende om at stå for den kunstneriske bearbejdning af bydelens godt 9.000 kvm store parkeringshus.

Samarbejdet med Kirstine Roepstorff er en del af en større kunststrategi i den nye bydel. For at tilføje en ekstra dimension til det nye byområde har byudviklingsselskabet nemlig i samarbejde med Statens Kunstfond og bygherrerne udpeget en række bygningsværker, der skal udformes i samarbejde med kunstnere og medvirke til at skabe liv, involvering og oplevelser i området.

Inspireret af Atlantis
Værket har fået navnet Hydra, og ifølge Kirstine Roepstorff er navnet inspireret både af vandet i Kanalbyen og af modet til at drømme:

- Jeg tænker på vand i kanalerne, vand fra oven, klimabevidsthed, bevægelighed og lokalitet og lader mig inspirere af Atlantis og drømmen om den ideelle by og modet til at drømme. Et mødested. Hydra er rislende, rent, nærende og bevægeligt, siger Kirstine Roepstorff i en pressemeddelelse.

Områdets sociale liv
Også hos bygherren er der begejstring for det kommende kunstnersamarbejde:

- Som bygherre er vi glade for og stolte over, at en kunstner som Kirstine Roepstorff skal være med til at løfte oplevelsen af parkeringshuset. Med Kirstine Roepstorffs værk, som indhyller parkeringshuset i grøn beplantning og skaber en stemning af liv, trivsel og bevægelse, vil brugerne allerede fra det øjeblik, de parkerer, få en forsmag på områdets sociale liv, siger afdelingschef Palle Priska fra A. Enggaard.
Kaptain

Kunst i Kanalbyen

Kanalbyen i Fredericia arbejder strategisk med kunst som et redskab til at skabe liv, involvering, mødesteder, identitet og sammenhænge.

Ideen er, at kunsten skal indarbejdes allerede i takt med, at et projekt skitseres og projekteres.

Ved at integrere kunsten tidligt, kan den få langt større indflydelse på det endelige byggeri eller byrum. Det giver de enkelte projekter identitet og styrker den samlede oplevelse af det nye byområde.

I samarbejde med Statens Kunstfond har Kanalbyen udpeget seks byggeprojekter, hvor kunsten skal tænkes tidligt ind, så den kan få optimale vilkår for at præge byggeprojekterne og oplevelsen af dem. I de seks projekter er Statens Kunstfond med til at udvikle og finansiere et skitseprojekt.

1) Langebro Pier: Gunhild Aaberg, På Bedding (2016)
2) Langebro opgange: Peter H. Henckel: Flora Danica aquatica (april 2019)
3) Kongens Punkt: Signe Guttormsen:
Det vi ikke ved det ved vi ikke (oktober 2019)
4) Sønder Voldgade P-hus: Hydra v./ Kirstine Roepstorff (primo 2020)
5) Promenaden: Projekt forberedes
6) Byrum ved Oldenborghus: Projekt forberedes
Kilde: Kanalbyen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11