23948sdkhjf

Stigende smittetal: Aarhus Kommune genindfører restriktioner på plejehjem

Der bliver nu indført restriktioner på plejehjemmene i Aarhus Kommune.

Læs også: Budget: Kommune investerer penge i bedre håndhygiejne

Det kommer til at betyde, at alle besøg skal foregå udendørs. Der kan dog være en undtagelse, hvis der er tale om et særligt tilfælde eller kritisk sygdom. Det skriver Jyllands-Posten.

Beslutningen er blevet truffet efter et møde tirsdag eftermiddag, hvor kriseledelsen i Aarhus kommune drøftede mulige initiativer. Mødet var sat i stand, fordi Aarhus Kommune har nået den nationalt fastsatte grænse på 20 smittede for hver 100.000 indbygger på en uge. Dermed blev det til en ”rød” kommune.

- Det er bekymrende, at smitten stiger så meget. Derfor handler vi med det samme. Vi er måske kommet til et sted, hvor vi ikke mener, at vi behøver at snakke om corona, og nogle har sendt forholdsregler om afstand og håndhygiejne på sommerferie. Det går ikke, siger stadsdirektør i Aarhus Kommune Niels Højberg til Jyllands-Posten.

På mødet blev det også besluttet, at alle kommunale medarbejdere på plejehjem og sociale institutioner skal testes hver 14. dag.  I weekenden blev 50 personer testet positive for coronavirus i Aarhus Kommune.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.191