23948sdkhjf

Se kortet: Her stiger smittetallet mest

I stadig flere kommuner registreres et stigende antal smittede med covid-19. Det vidner de nyeste tal fra Statens Serum Insitut for de seneste syv dage.

Særligt stiger smitten i Ringsted og Aarhus Kommuner. 

I Ringsted Kommune er der den sidste uge registreret 28 nye tilfælde af coronavirus, og opgjort på såkaldt kumulativ incidens - smittede per 100.000 borgere - gør det kommunen til den hårdest ramte i øjeblikket med 80,6 smittede per 100.000. Tirsdag blev valgte Ringsted på baggrund af smittetallene at bede nabokommuner om hjælp til faciliteter, så coronasmittede kunne isoleres.

Læs også: Borgmester ville hjælpe nabokommune: Fik ikke lov af forvaltning

Aarhus Kommune følger efter i opgørelsen over smittede per 100.000. Med 142 smittede lyder tallet på 41,6 smittede for hver 100.000 borgere de sidste syv dage. Kommunen har de seneste dage indført en række tiltag for at inddæmme smitten. Og torsdag valgte Østjyllands Politi at indføre en række corona-hotspots på populære badestrande og i Aarhus midtby. Det betyder, at politiet på meget kort tid kan indføre opholdsforbud på områderne.

Stigningerne følger en periode, hvor smittetrykket ellers var kommet under kontrol. Nu er smittetallene på niveau med tallet i begyndelsen af maj. Det er dog lavere end tallene for marts og april.

Kontakttallet - det, der tidligere blev kaldt smittetrykket - er nu ifølge Statens Serum Institut steget til over 1. Det vil sige, at hver smittet statistisk smitter mere end en person.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109