23948sdkhjf

368.000 kvm i hjertet af København - nu skal arkitekterne byd sig til

Mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Teglholmen centralt i København ligger Jernbanebyen, et 365.000 kvm stort område. Over de kommende år udvikler grundejerne, DSB Ejendomsudvikling og Freja ejendomme, området til en ny, markant bydel.

Nu kan tværfaglige arkitekthold gøre klar til at komme med deres ud på udviklingen af området. 

DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme sætter – i tæt dialog med blandt andet Københavns Kommune - gang i en arkitektkonkurrence om en helhedsplan for Jernbanebyen i form af et parallelopdrag mellem fem tværfaglige arkitektteams.

Deadline for at søge om deltagelse i arkitektkonkurrencener den 28. september.

Helhedsplanen kommer til at fastlægge de overordnede strukturer og anvendelsesmuligheder for området, hvilket senere vil blive konkretiseret i en eller flere lokalplaner. Helhedsplanen vil blandt andet muliggøre nyt byggeri og transformation af en del af de eksisterende DSB-bygninger.

En moderne bydel efter alle kunstens regler

Jernbanebyen skal - ifølge den officielle udmelding - rumme alt det, man forbinder med en moderne bydel i dag: Boliger, erhverv, detailhandel, skole, institutioner, kollektiv trafik, sports- og fritidsfaciliteter og et særligt fokus på større grønne, rekreative arealer, der understøtter det aktive fællesskab mellem beboerne.

Mangfoldigheden i boligtyper og boligstørrelser skal bidrage til bydelens diversitet og skabe plads til nye boligformer på tværs af generationer. Det er grundejernes mål, at Jernbanebyen baseres på bæredygtige og klimavenlige principper, og at bydelen DNGB-certificeres på både område- og bygningsniveau.

– Jernbanebyen er et af Københavns sidste store udviklingsarealer og området har en meget central placering i byen. Vi har muligheden for at skabe noget helt særligt, der ikke kan sammenlignes med andre bydele, siger Carsten Rasmussen, direktør i Freja Ejendomme.

– Der er med rette store forventninger til Jernbanebyen, og det kræver ambitiøse planer at indfri disse forventninger og få det hele til at gå op i en højere enhed, afrunder han.

I 2021 afsluttes helhedsplankonkurrencen. Herefter udarbejdes der en helhedsplan for Jernbanebyen, og lokalplanlægning igangsættes. Der vil også i dette forløb blive afholdt en række arrangementer, hvor borgere og alle andre interesserede kan deltage og give deres besyv med.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109