23948sdkhjf

Holstebro Kommune frygter coronaregning på tocifret millionbeløb

Optakten til sensommerens budgetforhandlinger er i fuld gang hos landets kommuner.

Læs også: 13 kommuner overvejer at spare på rengøring trods corona

Nogle skal finde besparelser eller lave skattestigninger for de næste år, da de skal betale mere i udligning - andre har pludselig flere penge at gøre godt med.

I Holstebro Kommune får man en gevinst på 4,7 mio. kr. I mange andre kommuner er der et tab på et tocifret og for nogle et trecifret millionbeløb. Til gengæld bliver budgetforhandlingerne i Holstebro Kommune påvirkede af coronakrisen. Det fortæller borgmester Hans Christen Østerby (S) til Dagbladet Holstebro-Struer.

- De foreløbige beregninger viser, at vi nok kommer til at stå med en regning på et tocifret millionbeløb. Der er stadig en del usikkerhed om det, da vi stadig ikke er igennem pandemien. Men det er noget, som vi kommer til at forholde os til i forhold til budgettet. Der vil sikkert også komme udgifter i forbindelse med covid-19 næste år, siger borgmesteren til mediet.

Regeringen havde ellers meldt ud, at kommunerne ikke kom til at betale for de udgifter, som krisen medførte. Men pengene fra staten bliver fordelt efter nogle generelle kriterier. Det kan gøre, at de kommuner, der har været hårdest ramt, ikke får nok tilskud til at dække udgifterne.

Holstebro var en af de kommuner, der var hårdest ramt i foråret, og netop det begrunder Borgmester H.C Østerby coronaregningen med. Holstebro begynder sit budgetseminar torsdag og fredag i denne uge.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172