23948sdkhjf

Statsministeren vil have uddannelser ud på Sjælland

Statsminister Mette Frederiksen (S) ønsker, at flere unge skal have mulighed for at uddanne sig tæt på, hvor de bor. Det siger hun til Sjællandske Medier.

- Centraliseringen har fået lov til at gå for langt. Jeg vil gerne have, at bevægelsen skal gå den anden vej, siger Mette Frederiksen.

Hun understreger, at der er behov for uddannelser og ungdomsuddannelser i hele landet og i landområderne, hvor elevgrundlaget er mere skrøbeligt.

- Da man nedlagde lærerseminaret i Holbæk for otte-ni år siden, kunne man i løbet af meget kort tid se, at andelen af seminarieuddannede lærere faldt i de omkringliggende kommuner. Så hvis ikke der bliver uddannet lærere i Holbæk, er der for eksempel også færre uddannede i Odsherred, som er en af de kommuner, hvor færrest unge får en uddannelse, siger Mette Frederiksen og understreger, at også ungdomsuddannelserne er afgørende for at holde liv i et nærområde.

- Vi er nødt til at tage ansvar for at bringe uddannelserne ud i landet, siger Mette Frederiksen til Sjællandske Medier.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079