23948sdkhjf

COVID-19: Ny inspiration til kommunerne: Sådan håndterer man lokale smitteudbrud

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop udgivet et katalog, der skal inspirere de danske kommuner til håndtere lokale smitteudbrud på den bedste måde.

Målrettet information, hjælp til isolation og mobile testcentre er blandt de tiltag, der er i fokus.

Tiltagene i kataloget er blandt andet baseret på konkrete erfaringer fra Aarhus, Silkeborg og Ringsted.

- Inspirationskataloget skal ikke ses som en facitliste, da det afhænger af den konkrete situation, hvilke initiativer der kan være nødvendige. I nogle situationer kan smitteudbrud være centreret ét sted, fx på en arbejdsplads, mens der i andre tilfælde kan være flere små mikroudbrud i lokalsamfundet. Det kræver forskellige typer af indsatser, siger enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, overlæge Lena Graversen.

Sæt tidligt ind

Hvis antallet af nye sygdomstilfælde pr. 100.000 indbyggere i kommunen de seneste syv dage når over 10, kontakter Styrelsen for Patientsikkerhed kommunen og orienterer og rådgiver om, hvordan man kan håndtere situationen. Kommunerne kan også selv søge rådgivning om begrænsning af smittespredning.

- Man kan forhindre, at et lokalt udbrud for alvor blusser op ved at sætte ind med tiltag tidligt. Her anbefaler vi, at man lader sig inspirere af vores inspirationskatalog. Det kan fx være med øget informationsindsats på udvalgte steder i kommunen ved hjælp af helt lokale kræfter eller anbefalinger om at arbejde hjemme. Og vi står til rådighed, hvis kommunerne har behov for vejledning, siger enhedschef i Tilsyn og Rådgivning Nord i Styrelsen for Patientsikkerhed, overlæge Charlotte Hjort.

Alle kommuner vil få tilsendt inspirationskataloget.

Det kan også læses her.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094