23948sdkhjf

Kommune lander budget: Sænker skatten og afsætter flere penge til velfærd

Som nogle af de første kommuner i landet, er politikerne i Guldborgsund torsdag aften nået til enighed om budgetforliget for 2021. 

Kommunen er blandt dem, som bliver særligt begunstiget af udligningsreformen, og det har givet mulighed for at prioritere kernevelfærden samtidig med, at skatten kan sættes ned for første gang:

I Gulborgsund Kommunes 4,7 mia. kr. store budget er der således blevet afsat ekstra knap 122 millioner kroner ekstra til kernevelfærd, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Skatten sænkes med 0,5%, og det giver ifølge meddelelsen borgerne cirka 235 mio. kr. mere mellem hænderne over en femårig periode. Det koster omvendt ”kun” 38 mio. kr. på grund af et tilskud, der indgår i udligningsreformen.

Bag forliget står et samlet byråd: Guldborgsundlisten, Socialdemokratiet, Venstre, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

- Det er første gang i kommunens historie, at vi kan sænke skatten. Og det er også første gang, at vi på denne måde har mulighed for at prioritere vores hverdag. Vi investerer blandt andet 25 millioner kroner til renovering af dagtilbud og skoler, så vores børn kan få nogle bedre rammer, siger borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten i en kommentar.

I budgetaftalen er der også afsat penge til fortsat udvikling af landdistrikterne. Det gælder blandt udvikling af natur- og turismeoplevelser.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078