23948sdkhjf

Ny aftale: Kommunale medarbejdere har stadig ret til fravær med løn

Hvis man har øget risiko for at blive smittet med COVID-19, så kan man stadig blive hjemme fra arbejde med fuld løn. Det fremgår af en aftale, der netop er blevet forlænget.

Læs også: Ny udmelding: KL klar til at lave dødsliste over forbrændingsanlæg

KL og Forhandlingsfællesskabet indgik den 26. juni 2020 en kollektiv aftale, som sikrede kommunale medarbejdere ret til fravær med løn, såfremt de selv var i øget risiko eller havde pårørende i øget risiko ved smitte med COVID-19, og dermed var omfattet af ret til sygedagpenge i henhold til sygedagpengelovens § 58b og § 58c.

Aftalen udløber den 31. august 2020, men KL har nu meldt ud, at aftalen er blevet forlænget, så den løber frem til 31. december 2020.

Parterne tager dog også forbehold for, at der er et lavt smitteniveau i Danmark. I lyset heraf er KL og Forhandlingsfællesskabet enige om, at det fortsat skal være en fælles målsætning for kommuner og faglige organisationer, at medarbejdere i øget risiko i videst muligt omfang kan komme i arbejde.

Forhandlingsfællesskabet lægger derfor vægt på, at alle muligheder bør afsøges, herunder andre arbejdsopgaver, som blot kan være af midlertidig karakter. Den kan ifølge dem muliggøre, at medarbejderne, med respekt for deres personlige situation, kan komme tilbage til arbejde i kommunen. KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at god dialog er afgørende for et succesfuldt forløb.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078