23948sdkhjf

Grøn oase skal være lokomotiv

I 50 år har DSB’s gamle værkstedsområde kun 50 meter fra Dybbølsbro i København været et skummelt sted. De ni gamle trælader har stået urørt - bevaringsværdige, men forfaldne.

I 2019 begyndte en ombygning og restaurering efter gamle håndværkstraditioner og med bæredygtige materialer. Det er en håndfuld iværksættere og ildsjæle, der i samarbejde med DSB Ejendomme og foreningen Realdania har genoprettet laderne til en urban oase, hvor besøgende kan smage, lære om og inspireres til en grønnere fremtid.

Identitet og historie
På BaneGaarden kan man tage på økologisk marked, fermentere sine indkøb og blandt andet høre musik og foredrag. Derudover byder byen nye udflugtssted også på hurtige danske østers og grøn greasy mad fra BaneGaardens restaurant.

- Området ved Otto Busses Vej har en særlig identitet og historie og er derfor et godt udgangspunkt for alternativ byudvikling, hvor alle samarbejder om at fremme en bæredygtig dagsorden. Det gælder udviklingen af hele området, de materialer der anvendes i byggeriet, og også de græsrødder der nu er flyttet ind på BaneGaarden. Samtidig får de gamle industribygninger nyt liv, siger filantropidirektør i Realdania Nina Kovsted Helk.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141