23948sdkhjf

Grindsted-entreprenør vinder ny politistation i Silkeborg

Udbudsfasen er netop afsluttet og Bygningsstyrelsen har offentliggjort navnet på det firma, der skal stå for byggeriet af Silkeborgs nye politistation. Grindsted-firmaet K.G. Hansen fik opgaven sammen med Erik Arkitekter og Norconsult. 

Læs også: De skal forme skolecenter til 290 millioner

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi mandag i en pressemeddelelse. 

– At Bygningsstyrelsen i dag har sat navn på det firma, der skal stå for byggeriet af en ny politistation i Silkeborg, er den foreløbige kulmination på flere års arbejde for nye og mere tidssvarende lokaler, siger politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Helle Kyndesen.

Bygningen skal opføres på et cirka 4.000 kvm grundareal med cirka 1.400 kvm bygning plus cirka 760 kvm kælder. Totalentreprisen havde ifølge udbudsteksten et budget på 42 mio. kr. moms ikke medregnet.

Når politiet i Silkeborg flytter fra de eksisterende bygninger til den nye politistation på Lillehøjvej i løbet af 2022, vil både medarbejdere og kunder – på begge sider af loven – opleve et løft. Adgangen til politistationen for borgerne bliver nemmere med bedre parkeringsforhold og der bliver større mulighed for diskretion i mødet mellem borger og politi.

Glade medarbejdere

Også lokalt i Silkeborg ser medarbejderne frem til at rykke i nye lokaler. En af de ting, leder af lokalpolitiet i Silkeborg, Jens Ole Pedersen fremhæver er infrastrukturen i bygningen.

– Borgerens møde med politiet er tænkt ind i hele bygningen. De borgere, der kommer på politistationen, har vidt forskellige grunde til at være i kontakt med politiet. Det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt, at sigtede, der er til afhøring, møder borgere, der er der for at anmelde et forhold. Derfor er der indrettet separate afhøringsrum til sigtede og forurettede. De nye rammer giver os bedre mulighed for diskretion og et mere professionelt møde med borgeren, fortæller Jens Ole Pedersen.

Medarbejdernes faciliteter bliver også forbedret. Der er tænkt på funktionalitet, lysindfald i hele bygningen og gode muligheder for at samles på tværs af etagerne i bygningen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157