23948sdkhjf

Kommune får kritik for lukkethed: Tidligere borgmester slår tilbage

Det startede med en sag om en ny skolestruktur i Langeland Kommune, som var et lukket punkt på dagsordenen i kommunalbestyrelsen og fagudvalget.

Læs også: Minister forlænger COVID-19-regler for byråds- og regionsrådsmøder

Nu bliver Langeland Kommune og Borgmester Tonni Hansen (SF) beskyldt for generelt at holde for mange oplysninger skjulte. Der er nemlig et fast punkt på dagsordenen til møderne i kommunalbestyrelsen, som hedder ”orientering fra formanden”. Den har været notorisk lukket for offentligheden på alle af Tonni Hansens 35 byrådsmøder, skriver Fynts Amts Avis.

I søndags forsvarede han sig.

- Men det er noget, jeg har overtaget, og jeg har absolut ingen interesse i ikke at have offentlighed om tingene. Jeg forsøger rent principielt at gøre alt, hvad jeg ikke er tvungent til at lukke, for offentligt, sagde borgmesteren.

Den tidligere borgmester Bjarne Nielsen (V) finder sig ikke i, at Tonni Hansen giver ham skylden for de lukkede orienteringer. Bjarne Nielsen lavede derfor en optælling, der viste, at kun tre ud af hans 45 orienteringspunkter var lukkede.

- Jeg bliver lidt irriteret, for jeg synes ikke, det er rimeligt at sige, at det er noget, han har arvet fra mig. Han har ingen grund til at frakende sig skylden, og det har jeg også sagt til Tonni, siger Bjarne Nielsen til Fyns Amts Avis.

Kommunalforsker Roger Buch har kritiseret Langeland Kommune for notorisk at holde orienteringspunkterne lukkede, da der skal ”være vægtige grunde til, at noget skal lukkes”. Kommunaldirektør Jani Hansen har også erkendt, at der skal laves ændringer, så det i fremtiden bliver mere åbent.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079