23948sdkhjf

Tidligere byrådsmedlem politianmelder borgmester for korruption

Lars Bo Jensen, der er tidligere byrådsmedlem, har politianmeldt Kerteminde Kommunes borgmester Kasper Olesen (S).

1. viceborgmester Hans Luunbjerg (V) og 2. viceborgmester Klavs Novrup lauridsen er også blevet politianmeldt. De er de alle blevet for anmeldt for at overtræde straffelovens paragraf 144, som omhandler bestikkelse. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det handler om, at erhvervsmand Jesper Schmitz har fået lov at købe Nordre Havnekaj for 9 millioner kroner. Det er under den prissætning, kommunen tidligere har fået den vurderet til. Det gør Lars Bo Jensen mistænkelig, da kommunen samtidig er blevet lovet en legeplads til 13 millioner kroner.

- Han har lovet en gave samtidig med, at han har handlet med kommunen. De burde have fortalt borgerne, at Jesper Schmitz havde lovet dem at bygge en stor legeplads til 13 millioner kroner, da de indgik en handel med ham om Nordre Havnekaj, siger Lars Bo Jensen.

Han mener, at politikerne kan have haft svært ved at sige nej til de planer, som Jesper Schmitz har haft for Nordre Havnekaj. Alle tre politikere afviser beskyldningerne blandt andet med henvisning til, at legepladsen aldrig blev til noget.

Straffeloven §144:

Den, der i udøvelse af dansk, udenlandsk eller international offentlig tjeneste eller hverv uberettiget modtager, fordrer eller lader sig tilsige en gave eller anden fordel, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094