23948sdkhjf

Borgmester peger på lokal kandidat og bliver beskyldt for fiks indblanding

Jakob Ville (V) meldte sig hurtigt som ny spidskandidat for Venstre, da borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen (V) fortalte, at han ikke vil stille op til næste kommunalvalg.

Læs også: Venstre godkender Ellen Trane som borgmesterkandidat

Nu står det klart, at der skal være kampvalg om den eftertragtede position, efter at folketingsmedlemmet og tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) har meldt sit kandidatur. Den nuværende borgmester havde bekendtgjort, at han ikke ville blande sig i et eventuelt kampvalg, men Jørn Pedersen tager alligevel parti.

Og han støtter det lokale byrådsmedlem Jakob Ville.

- Jeg bryder mig ikke om, at man flyver en person ind for stemmerne, det er en uskik. Jeg ser gerne at en hjælperytter, som har været med til at kæmpe, også får muligheden for at blive kaptajn, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

Borgmesteren fortæller samtidig, at han er klar til at gå af før tid, hvis Jakob Ville bliver valgt.

Læs også: Borgmester forlader Venstre og stifter nyt parti

Der står fire specifikke V-medlemmer bag Eva Kjer Hansen, og de undrer sig over borgmesterens indblanding. Særligt fordi Jørn Pedersen og Jakob Ville opfordrer folk til at melde sig ind i Venstres partiforening.

- Jeg forstår det sådan, at Jørn Pedersen inviterer andre ind i Venstre, og jeg undrer mig over, at det skal være andre end Venstres medlemmer, der skal være med til at bestemme. Det må være fordi, man har en fornemmelse af, at man vil noget andet end det, Venstres medlemmer vil, siger byrådsmedlem Birgitte Kragh (V) til JydskeVestkysten, der støtter Eva Kjer Hansen.

Kampvalget mellem de to kandidater skal afgøres 8. oktober.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109