23948sdkhjf

60 millioners skoleudbygning har totalrådgivere på plads

Totalrådgiveren, der skal drive planlægningen af skolebyggeriet på Funder-Kragelund Skolen, afdeling Funder, er fundet og er klar til at gå i gang. 

Silkeborg Kommune har efter et udbud indgået aftale med totalrådgiveren Skala Arkitekter, som vil løse opgaven i samarbejde med ingeniørfirmaet Norconsult og Lassen Landskab. 

Sammen skal de udvikle en helhedsplan for renoveringen og ombygningen af skolen. Kommunen har afsat 58 mio. kr. til skoleprojektet, og totalrådgiverens opgave er blandt andet afklare, hvor langt projektet kan komme for den sum.

Byggearbejde i udbud i 2021

Renoveringen og udbygningen af skolen sættes i gang nu, så man er klar til de mange kommende elever, prognoser viser kommer de næste år. 

I første omgang starter totalrådgiveren med at se på faciliteterne for indskolingen, så den møder de behov, det stigende elevtal kræver. Planen er, at den nye indskoling er klar til at blive taget i brug efter sommerferien i 2023. 

Finansieringen af renoveringsarbejdet på resten af skolen er endnu ikke på plads, men vil blive drøftet i forbindelse med Silkeborg Kommunes kommende budget i løbet af efteråret.

Når helhedsplanen for byggeriet er på plads, går projektet i udbud, så Silkeborg Kommune kan finde den entreprenør, som skal stå for renoveringen og opførelsen af de nye bygninger. 

Silkeborg Kommune regner med at selve byggearbejdet kan gå i gang sidste halvdel af 2021.

Bygger på brugerinddragelse 

Ombygningen og renoveringen af Funder-Kragelund Skole, afdeling Funder sker på baggrund af et områdestudie, der er en fælles vision for områdets udvikling. Områdestudiet bygger derfor blandt andet på borgere, idrætsforeninger, skolebestyrelse og andre interessenters tanker og drømme for området.  
 
Også i forhold til selve renoveringen af skolen har der været et stort inddragende arbejde, hvor både elever, lærere og forældre er kommet med deres bud på fremtidens skole. Derfor er det ikke alene bygningerne, der skal have et løft. Der bliver skabt nye arbejdsgange og arbejdsformer for både medarbejdere, elever og skoleledelse. Der vil blandt andet blive lavet nye læringsrum. 
 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094