23948sdkhjf

COVID-19: Varde kommune lukker ned

Varde Kommune lukker administrationen og sender medarbejderne hjem.

Læs også: To jyske kommuner topper listen over mest smitte i Danmark

Det sker efter, at kommunen har oplevet en stor stigning i antallet af smittede med COVID-19. I løbet af de seneste syv dage har Varde Kommune konstateret 27 smittet. I fredags opfordrede Mette Frederiksen alle kommunale og private medarbejdere til at arbejde hjemmefra, hvis det er muligt.

Derfor skal alle medarbejdere i administrationen arbejde hjemmefra, mens institutioner som skoler og plejehjem holder åbent. Det skriver JydskeVestkysten.

- I foråret handlede det om at lukke samfundet ned, og mange af de ting, der foregår nu - må vi forstå - handler om at holde samfundet åbent. For at samfundet kan holdes åbent, så skal der være en begrænset kontaktflade mellem mennesker, siger kommunikationschef i Varde Kommune Steffen Kjær.

Alle møder er aflyst eller kommer til at foregå virtuelt heriblandt de politiske. Varde Rådhus lukker, og det samme gør Borgercenter Varde, men de ”nødvendige borgerrettede funktioner opretholdes”.

Mette Frederiksen opfordrede på fredagens pressemøde til, at de vitale institutionerne for at holde samfundet i gang skulle fortsætte.

- Der bliver nogle restriktioner på nattelivet og vores sociale liv. Men skolerne, daginstitutionerne, uddannelsesinstitutionerne, virksomhederne og arbejdspladserne over en bred kam kører videre. Det er vores mål: At vi kan holde så meget af samfundslivet åbent, sagde Mette Frederiksen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204