23948sdkhjf

Borgmester stifter folkemøde: Vil skabe bro mellem Europa og borgerne

”Festival of Europe” hedder det nye folkemøde, som borgmester og viceborgmester i Mariagerfjord Kommune har stiftet.

Folkemødet skal ligge i Mariager og første udgave kommer til at foregå 22. maj 2022. Formålet med det internationale event er at gøre Europa nærværende for almindelige mennesker og skabe begejstring om den europæiske idé.

Byrådet i Mariagerfjord Kommune støtter den internationale event med 750.000 kroner. Borgmester Mogens Jespersen glæder sig over, at man nu for alvor kan komme i arbejdstøjet.

- Europa har kolossal betydning for vores hverdag. Derfor er det en skam, at det europæiske samarbejde aldrig er blevet en folkesag. Nu har vi det formelle på plads og ressourcer til at tage fat på det store arbejde med at stable folkemødet på benene, siger Mogens Jespersen i en pressemeddelelse.

Det gælder blandt andet fundraising, bemanding af sekretariat, udpegning af bestyrelse og alt det praktiske, der skal på plads, så alt klapper som det skal.

Folkemødet skal rykke Europa og borgerne sammen

Ifølge borgmesteren er det oplagt med et europæisk folkemøde i en mindre købstad som Mariager, der både har et globalt udsyn og et stærkt lokalt fællesskab og særpræg med dybe historiske rødder. Her kan folk mødes på tværs af grænser og de europæiske beslutningstagere kan møde helt almindelige mennesker i øjenhøjde.

-  Det rykker noget, når folk mødes på tværs af grænser og sætter fokus på alt det, vi er fælles om i Europa. Her kan vi tage dialogen om, hvordan borgerne kan komme tættere på Europa, og Europa kan komme tættere på borgernes hverdag, siger Mogens Jespersen.

Viceborgmester Leif Skaarup er overbevist om, at det europæiske samarbejde stadig er relevant.

- Det europæiske samarbejde udspringer af en ide om, at et samarbejdende Europa er den bedste sikkerhed for, at vi kan leve fredeligt og velstående i vores del af verden. Jeg synes, det er værd at kæmpe for, selvom rædslerne fra verdenskrigene nu ligger mere end 75 år tilbage, siger Leif Skaarup.

- Borgerne i Europa har behov for et folkemøde

Formanden for Europabevægelsen Stine Bosse er begejstret for, at Det Europæiske Folkemøde i Mariager nu bliver en realitet.

- Borgerne i Europa har behov for et folkemøde, hvor den demokratiske dialog kan udspille sig i en europæisk sammenhæng. Et folkemøde rummer et enormt potentiale og det har været spændende at være med i processen, siger den rutinerede erhvervskvinde, som har stået i spidsen for den styregruppe, der indtil nu har stået for projektet.

- Med folkemødet vil vi skabe en kæmpe folkefest, som styrker dialogen og forståelsen på tværs af de europæiske grænser. Jeg glæder mig til at være med, når det første europæiske folkemøde løber af stablen i Mariager i 2022, slutter Stine Bosse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.204