23948sdkhjf

Østeuropæere modvirker befolkningstilbagegang i landkommunerne

Borgerne i Danmark koncentrerer sig stadig i de større byer. Det gør, at landkommunerne kæmper med befolkningstilbagegang.

Læs også: Borgmester om positiv udvikling: Lokal begejstring smitter

Men udenlandske indbyggere sørger for, at befolkningstilbagegangen ikke er så stor, som den ellers kunne have været. Særligt mange østeuropæere fra Rumænien, Polen, Litauen og Ukraine bosætter sig i landkommunerne. Borgere fra Eritrea og Syrien sørger også for, at skellet mellem landkommuner og bykommuner ikke bliver større. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Personer med dansk oprindelse vælger omvendt landkommunerne fra. Fra 2010 til 2020 er personer med dansk oprindelse faldet med 79.000 i disse områder. I perioden er der kommet 38.500 flere indbyggere i landkommunerne, der stammer fra andre lande end Danmark.

Landkommuner er defineret ved, at den største by er mindre end 30.000 indbyggere, og der er ”en ret lav tilgængelighed til jobs”. Det indbefatter kommuner som Ringkøbing-Skjern, Hjørring og Kalundborg Kommune.

Analysen viser også, at de beskæftigede fra Rumænien, Polen, Litauen og Ukraine, som bor i disse kommuner, oftere arbejdere i i landbruget eller industrien sammenlignet med den samlede befolkning i landkommunerne.

Læs hele analysen her:

https://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/nyt/GetAnalyse.aspx?cid=41577

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078