23948sdkhjf

Brev til Mette Frederiksen: Vejle vil være en frikommune på klimaområdet

Det er på en række velfærdsområder, at regeringen vil give 7 kommuner frihed til at eksperimentere. Forslaget vil være en del af den længe ventede nærhedsreform.

Vejle Kommune er ikke en del af de udpegede kommuner, men står det til borgmester Jens Ejner Christensen (V) skal kommunen også være en del af det foreslåede frikommune-forsøg. Han vil gerne have, at de får frie hænder på klimaområdet, og Mette Frederiksen får derfor snart et brev fra borgmesteren. Det skriver Fredericia Dagblad.

- Det undrer mig, at et vigtigt emne som klima ikke er med. Vi sad så sent som i går og arbejdede med et papir over alle de begrænsninger, der er lagt over klima-området fra staten. Tænk, hvis vi kunne blive undtaget fra dem, siger Jens Ejner Christensen (V).

Borgmesteren peger på en række tiltag, som er blevet diskuteret i det nystartede klimaråd i Vejle Kommune. Kommunalordfører Birgitte Vind (S) er positivt stemt overfor forslaget.

Hvis regeringen vælger at medtage Vejle Kommune i frikommune-forsøget på klimaområdet, vil det adskille sig fra de andre kommuners frihed, som handler om forsøg med velfærd. De syv kommuner får blandt andet frihed til at sætte dagtilbud og ældreområdet fri fra kommunale regler, krav og dokumentation.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094